Les quatre columnes al setembre

Ir abajo

Les quatre columnes al setembre

Missatge por Espertac el Dj Nov 12, 2009 11:02 pm

03 Aug 2009
Les quatre columnes al setembre


Aquest setembre començaran a alçar-se les quatre columnes a Montjuïc

Catalunya alça el seu monument a l’autoestima


Després de set anys d’estira-i-arronsa amb l’Ajuntament de Barcelona, la Xarxa d’Entitats ha aconseguit el vist-i-plau per restituir el monument de les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch a Montjuïc, “el símbol més magnificent dels Països Catalans”


Enric Padrosa desprèn satisfacció. És el president de la Xarxa d’Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans i té la sensació d’haver guanyat una llarga batalla. La seva lluita va començar ara fa set anys, però els fets històrics ens porten molt més enllà. I és que a dia d’avui i coincidint amb el vuitantè aniversari de l’enderrocament de les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch a Montjuïc, la Xarxa d’Entitats ho té tot a punt per restituir el que és, segons Padrosa, el “monument símbol més gran i magnificent dels Països Catalans”.


Les quatre columnes enderrocades per Primo de Rivera


L’any 1919 es materialitza una de les obres insignes del prestigiós arquitecte Josep Puig i Cadafalch. Quatre majestuoses columnes de vuit metres d’alçada i amb capitells jònics s’aixequen a l’emplaçament de Montjuïc. La construcció emula les quatre barres de la senyera i està cridada a ser un dels grans símbols del catalanisme.

Però quan les Quatre Columnes encara no han complert els seus deu anys de vida, el dictador Primo de Rivera mana enderrocar-les. El règim comença una campanya incisiva d’eradicació de tots els símbols públics del catalanisme per tal que aquests no tinguin el ressò que els pertoca en l‘Exposició Universal de 1929. “El fet que les Quatre Columnes fossin enderrocades per un dictador li dóna més força al seu simbolisme”, explica Padrosa. “No tots els dies es doblega un dictador”, afegeix amb un somriure.


Una carrera d’obstacles


El camí de la Xarxa d’Entitats per restituir el monument de Puig i Cadafalch, però, no ha estat fàcil i Padrosa així ho constata quan defineix els darrers anys com una “carrera d’obstacles”. Tot comença l’any 1994 quan neix la primera campanya ciutadana per tornar a aixecar el monument. La tímida repercussió d’aquella iniciativa, però, fa obviar a l’Ajuntament de Barcelona una petició organitzada amb més cor que seny.

No és fins l’any 2002 quan Padrosa, membre de l’Associació Josep-Narcís Roca Ferreras, rep de mans d’un antic conegut “unes fotografies colorejades de les columnes” i comença a interessar-se per “la història i la càrrega simbòlica d’aquell monument”. Aquell mateix any, i ja amb la Xarxa d’Entitats organitzant el projecte, comença la primera recollida d’adhesions i els fets per reivindicar la restitució de les Quatre Columnes se succeeixen. “Al principi no se’ns va ni escoltar”, reconeix Padrosa, “però al veure que no ens cansàvem i seguíem treballant ens van començar a fer cas”.

Els primers fruits


Dos anys més tard, la campanya ja compta amb el suport de milers de persones i centenars d’entitats -com el Col•legi de Periodistes o la Universitat de Barcelona- institucions i personalitats de la societat civil catalana. “La recollida de signatures ha estat un passeig triomfal”, explica Padrosa (foto). “A dia d’avui no hi ha cap sector de la societat catalana que no hi estigui representat”, afegeix.
Els esforços comencen a donar resultats poc després. El novembre de 2005 el Parlament de Catalunya aprova una resolució sobre la recuperació del monument i a principis del 2006 és l’Ajuntament de Barcelona qui signa una declaració institucional per a la restitució, indicant el 2007 com l’any idoni per a inaugurar el monument coincidint amb el cinquantè aniversari de la mort de Puig i Cadafalch.Retards i incoherències


Però els terminis no es compleixen i el procés sembla estancat. La Xarxa d’Entitats envia diferents cartes als parlamentaris i als regidors del consistori que no obtenen resposta. L’arribada a l’alcaldia del socialista Jordi Hereu posa sobre la taula nous emplaçaments pel monument com l'espai del Fòrum, la Plaça Cerdà o un lateral de la mateixa font de Montjuïc. La Xarxa d’Entitats rebutja plenament aquestes propostes i només contempla la restitució en el punt més pròxim a l’original: just al darrera de la font de Montjuïc, al centre de la plaça Marquès de Foronda, en posició frontal perquè es puguin contemplar des de l’avinguda Maria Cristina. “Tots els conflictes que hem tingut han estat per raons estètiques”, argumenta Padrosa. “La valoració que en fem dels polítics en general és bona, sobretot d’ERC i CiU que ens han recolzat en tot moment”.

Cal molta espera i paciència, actes reivindicatius de tota mena, converses amb les institucions, reunions i cartes als regidors pertinents, però el 27 de juny de 2008, el Ple municipal aprova per unanimitat, a proposta d’ERC, la restitució de les Quatre Columnes en posició frontal. L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, envia una carta a la Xarxa d’Entitats on valora l’èxit aconseguit i la perseverança. El 2009 s’acorda que la col•locació de la primera pedra del monument serà el mes de setembre d’aquest any i la inauguració es preveu pel març del 2010. “A hores d’ara aquest és un projecte aprovat políticament, arquitectònicament i pressupostàriament”, remarca el president de la Xarxa d’Entitats.
Un homenatge als patriotes catalans

Amb la feina feta, la Xarxa d’Entitats espera amb candeletes la inauguració d’un monument que Padrosa defineix com un “homenatge als patriotes catalans”. “És una espècie de monument als caiguts, a aquells que van lluitar per Catalunya i en moltes ocasions van morir d’una manera injusta ”, explica.

A més, una exposició itinerant explica durant tot l’estiu la història de les Quatre Columnes i la figura de Josep Puig i Cadafalch, qui va compaginar la tasca d’arquitecte amb la de regidor i diputat. “Perquè sempre es necessiten símbols”, explica Padrosa, “però amb la via estatutària morta, les Quatre columnes poden ajudar a aixecar els ànims dels catalans”. Aquest ha de ser el nostre “monument a l’autoestima”.

Font:

Espertac
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

Re: Les quatre columnes al setembre

Missatge por Portalcat el Dj Nov 12, 2009 11:03 pm

esta molt bé, de totes maneres a mi el que m'interesa no es tan que es construeixin 4 columnes a montjuïc... si no que expliquin el misatge de les 4 barres, el fenomen d'universalització, y de quina manera Catalunya encaixa amb tot aixó...
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Les quatre columnes al setembre

Missatge por Avela el Dj Nov 12, 2009 11:04 pm

Sens dubte és una molt bona notícia...i un mèrit per part dels seus promotors.

Pero, les noves columnes estaràn més separades que originàriament i no estaràn alineades...pot ser? algu m'ho pot explicar millor?

de totes maneres, continua siguent bona notícia.

Avela
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

Re: Les quatre columnes al setembre

Missatge por Portalcat el Dj Nov 12, 2009 11:04 pm

aqui diuen alguna cosa... encara no l'he vist però ja el penjo...


Barcelona-4 Columnes de Puig i Cadafalch-TN-www.histocat.cat

avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Les quatre columnes al setembre

Missatge por Portalcat el Dj Nov 12, 2009 11:05 pm

i aixó ho vaig traduïr de la web histocat...

Las 4 columnes del arquitecto català Puig i Cadafalch serán restablecidas en la emblemática montaña de Montjuïc.

Se ve que en la montaña de Montjuic una montañita pegada al mar en plena ciudad de Barcelona, la cual alberga diferentes centros culturales como el jardín botánico, el castillo de Montjuïc, diversos museos, y centros deportivos, todo rodeado de densa vegetación... fué el lugar escogido por Puig i Cadafalch para construir su pabellón dedicado a la catalanidad, sus símbolos, y su historia... el objeticvo era promocionar Catalunya ante la Exposició Universal de Barcelona

así pues las 4 columnes se ubicarán en donde ahora hay una fuente, en el centro de la escalinata que da al castillo de Montjuïc, mostrando orgullosamente 4 columnas de 20 metros cada una... formando una vista espectacular representativa de las 4 barras propias de la bandera catalana...

El Sr. Puig y Cadafalch cuando decidió construir las 4 columnas no las diseñó a ellas solas... es decir las 4 columnas formaban parte de una especie de ”ciudad del mediterraneo” con diferentes pabellones uno dedicado a Grecia, el otro a Isrrael, Roma... y así mostrando la evolución de las artes del mediterraneo, implicando en este acontecimiento a Catalunya o la misma Corona d´Aragó.

Durante la dictadura se enderrocaron las 4 columnnes pq era un simbolo de catalanidad, es decir las 4 barras es un símbolo de catalanidad.

Pero estas 4 barras también las encontramos en la bandera de Catalunya, Aragó, Valencia, Ses illes Balears... en la bandera de Grecia, la bandera de México, es... como decirlo... un símbolo de universalidad. vaya como el Sant Jordi matando un Dragón que te lo encuentras hasta en el escudo de Russia... simbolos de universalidad que precisamente España no tiene...

Las 4 columnes también las encontramos en el Partenon griego, también las encontramos y con los mismos capiteles jónicos en la casa blanca de los EEUU...

Cuando la dictadura de Primo de Rivera, destruyó las 4 columnes en realidad no estaba demoliendo 4 columnas y ya está.... estaba destruyendo la relación de Catalunya con las 4 barras y el mediterraneo y su posterior universalización.

Así pues cuando la dictadura destruyó las 4 columnas no se limitó a destruir 4 columnas de piedra, luego siguió con el resto de los edificios desfigurando y modificando la estructura del conjunto arquitectónico y su significado.

Así pués y para no extenderme, hoy casi 70 años después se plantea de volver a erigir las 4 columnes de Puig y Cadafalch.

Pero que quede claro no es que queramos las 4 columnas, sinó su significado de universalidad que relaciona la cultura catalana con el mediterraneo y el mundo...

La bandera catalana símbolo de 4 barras rojas es un símbolo judeaico, que significaba cristo... hay que entender que en esa cultura de entonces la palabra Jeová no se podía pronunciar... así pues se representaba con las 4 barras rojas(en hebreo Jeová tiene 4 sílabas), las 4 barras relacionada con el árbol de la vida, aire, agua, tierra y fuego...

este post es solo para invitarles a una lectura sobre este tema... si están interesados en saber un poco más pueden visitar la web histocat, así pués me despido de todos Uds. cumpliendo así mi promesa de mejorar el post publicado por el Sr. Laureano de los foros del PP en su post titulado ”Los catalanes se gastan dinero en tonterías” refiriendose a este tema.

salut a tothom, Adeu.


Editat per darrera vegada per Ayme el Dc Des 23, 2009 10:55 pm, editat 1 cop en total
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Les quatre columnes al setembre

Missatge por Portalcat el Dv Nov 13, 2009 6:17 pm

Finalment i al dia d'avui queda desestimada la idea del PP de posar les 4 columnes 2 a cada costat de l'escalinata... menys mal... molt be

i s'ha decidit posar les 4 columnes juntes però radere de la font màgica... un metre més baixes que les originals...


jo hi stic conforme.. acepto el tracte...

ok

diuen que de cada la diada de l'any que bé ja estarán llestes....


visca
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Les quatre columnes al setembre

Missatge por Portalcat el Dc Des 23, 2009 1:21 pm

Les 4 columnes de Montjuïc amb les victòries alades: Un símbol català amb arrels hel·lèniques article de Jordi Salat


En què es basa l'Ajuntament de Barcelona al no voler restituir-les tal com havia dissenyat Josep Puig i Cadafalch (1867-1956) les 4 columnes de Montjuïc, o sigui, amb les victòries alades al capdamunt?

El projecte de Puig i Cadafalch consistia en:

- Un conjunt arquitectònic hel·lenista ( En temps de Renaixença els mestres en Gai Saber, que organitzaven els Jocs Florals, eren cristians hel·lenistes. Tal és el cas, entre d'altres, de Josep Puig i Cadafalch i Jacint Verdaguer)

- Un Teatre Grec ( Actualment encara està conservat i encara es pot veure)

- Un recinte anomenat "Iberona" ( Actualment anomenat "Poble espanyol”)

- Un Palau de Saber Antic ( Actualment anomenat MNAC)

- Un pavellons amb noms d'oficis artesanals ( Actualment porten noms de nobles i reis espanyols)

- Nou raigs de llum - 5 grocs i 4 vermells - que sortint des de darrera del Palau del Saber Antic ( MNAC) es projectaven sobre la ciutat de Barcelona. ( Actualment aquest raigs són de color blau-lila - molt semblant al color de la bandera nacional de Castilla-)


- Quatre columnes d'estil jònic ( La cultura de la Jònia està relacionada amb Plató i Pitàgores. Tenen un simbolisme dins el pensament hel·lenista. Quatre columnes té el temple de la deessa Atenea Niké.

- Estàtues que representaven la victòries alades al capdamunt de les columnes.


Los quatre columnes, dins el marc hel·lènic i cristià, esdevenen un símbol català amb significat universal, un referent internacional, el significat del qual s'embranca i arrela la cultura catalana amb les més velles tradicions de la Humanitat, entre aquestes, des de la cultura grega fins a la cultua egípcia. Hi ha catalans, però, que no ho saben reconèixer. De quina mena és la seva mentalitat? Com és que tenen aquesta mena de mentalitat?

Durant l'Edat Mitjana, el rei de la Corona d’Aragó i Catalunya, Jaume I , va convertir aquest símbol dels quatre pals - conjuntament amb la creu i la icona d'una verge negra Nostra Senyora de la Mercè - amb el símbol de la catalanitat victoriosa. Va ser el seu «In Hoc Signo Vinces». Ell sabia el significat del símbol, el símbol era viu, arreu portava la victòria. L'Orde de la Mercè, fundada per ell, va escampar aquest simbols catalans per tot el món i a tot arreu eren acceptats. Encara avui es poden veure.Només cal entrar a google i cercar "merced" o "mercedes" per a veure-ho i veure el seu abast. No obstant això, no es coneixen ni s'expliquen els seus orígens catalans.Els mateixos catalans no els valoren com s'hauria de fer. A causa de què? De l'ignorància i d'una mentalització que no identifica el significat amb uns ideals.

La plantada de les 4 columnes de Puig i Cadafalch, que s’ha aprovat per part de l’Ajuntament de Barcelona, sense les victòries alades i sense explicar el seu simbolisme, condemnen Catalunya al fracàs. A continuar en la situació de derrota. Les victòries alades al capdamunt de les 4 columnes catalanes signifiquen Victòria de la Catalanitat. Explicar el seu significat és explicar l'Ideal Català. Sense l'arrel·lament amb el simbolisme hel·lènic, tal com havien fet els catalans, a més cristians, de la Renaixença, les 4 columnes seran uns ímbol mort.

És un simbolisme religiós que actualment els catalans ateus i agnòstics no volen reivindicar.
Quan ells senten la paraula cristianisme s'imaginen a "Franco sota Palio voltat de bisbes espanyols castellanistes"
Quan jo escric la paraula cristianisme hel·lenista m'imagino a Pitàgores explicant les quatre columnes que ell en deia la Tetraktis 1+2+3+4=10 i a Plató llegint el "Timeu". I, es clar, també l'evangeli cristià de Sant Joan. Avui, però, impera una meentalitat que tot això no ho enten com ha estat entés; per la qual cosa, aquest discurs que jo exposo, es ignorat i menystingut, mirat amb recel com anacrònic i a vegades considerat fora de seny.

Dels cristians albigesos o càtars, tant lligats a la història de Catalunya, ja es deia - i és diu - que eren cristians platònics.És molt important la seva concepció de la Divinitat. Tenien un Ideal per a Europa i una voluntat de fer una nació al voltant dels Pirineus. Aquest Ideal va perdre a la batalla de Muret.

Entendre un símbol es viure'l. Sense entendre'l és com si fós mort. L'Enteniment, tal com molt bé va explicar Ramon Llull per mitjà de la seva "Escala", és una qüestió espiritual. Avui, però, som en un periode de temps, dins el cicle de la Història en que s'està en trànsit , en el pont, entre els falsos profetes que van dominar-nos i els profetes veritables que han de venir; som es clar, en temps d'ateisme i agnosticisme. Potser per això, els símbols que recuperem delpassat gloriós, es restauren malament.

D’altra banda, construir les quatre columnes de Montjuïc sense les victòries alades és una manca de respecte a Puig i Cadafalch. Els promotors que han fet una campanya dient que volien fer un "Monument d'Homenatge als Patriotes catalans de tots els temps" no respecten la seva voluntat ni l’expressió del seu ideal artístic.
Josep Puig i Cadafalch no pensava en fer un monument als patriotes catalans quan va dissenyar les 4 columnes per Montjuïc dins un marc arquitectònic hel·lenista. Ell volia plasmar un ideal, una concepció espiritual, una creença, per la victòria de Catalunya i el reeiximent de la Catalanitat en un marc universal.

«No comprenguérem que l'organització de la Confederació aragonesa-catalana - ens diu Valentí Almirall - contenia un ideal»

(Valentí Almirall, referint-se a Catalunya, amb el títol de "Sa supeditació a Castella i pèrdua de sa personalitat" a la pàgina 55 del llibre "Lo Catalanisme" editat l'any 1886 amb motiu d'uns Jocs Florals)

Amb la construcció de les quatre columnes de Puig i Cadafalch a Montjuïc sense les victòries alades i sense la resta d’elements projectats per l'arquitecte que les va dissenyar en el conjunt arquitectònic de pensament hel·lenista, queda demostrat que hi ha encara uns catalans que no comprenen l'ideal català.

Malgrat enarborar símbols catalans, no porten la llibertat, la independència ni el reeiximent, perquè els exposen buidats de contingut, sense substància, sense vida, sense Esperit. ( I em consta que hi ha hagut actituds i fets lletjos que denoten una manca del sentit de l'ètica)


De l’Esperit ni no en volen ni parlar ( pel motiu que he dit abans). I, mentre prediquen la "recuperació de la memòria històrica", tot posant monuments a les tombes honorant els morts, hostiguen, ignoren, amaguen i no comprenen als vius que amb l'anima viva volen construir el futur.


Potser per això quan se'ls pregunta "com heu descobert aquestes columnes" ?

Contesten:"gràcies a que algú va trobar una fotografia"

Diuen "algú" No diuen mai el seu nom. Si el diuen és per calumniar-lo i fer-lo quedar malament. Què volen amagar? Què amaga o posa en evidència aquesta actitud? Volen recuperar la memòria històrica i amaguen el present.

« No comprenguérem que l'organització de la Confederació aragonesa-catalana contenia un ideal» ens explicà Valentí Almirall, l ’any 1886.

I ara, que som a l’any 2009.... Ho comprenem?

Algunes de les coses que s'han fet i com s'han fet en el tema de els 4 columnes de Josep Puig i Cadafalch, ja des del seu principi, es motiu de vergonya. En la part intel·lectual i en la part ètica. I en els silencis cobards dels qui en tenen coneixement.

Una vergonya més a afegir a les altres "pseudo-restitucions" que ens estan descatalantizant en català, tot posant coses catalanes sense el referent espiritual universal propi de la Catalanitat o fent-les a mitges per esborrar-ne el seu referent significatiu:

- El carrer "Compromís de Casp" s'ha quedat en "Carrer de Casp"

- l'Av. de la "Corona d'Aragó", s'ha quedat en"Avinguda d'Aragó

- Les "4 columnes amb victòries alades" s'han quedat amb "4 columnes"·De la resta:

- Un recinte anomenat "Iberona" ( Actualment anomenat "Poble espanyol”)

- Un Palau de Saber Antic ( Actualment anomenat MNAC)

- Un pavellons amb noms d'oficis artesanals ( Actualment porten noms de nobles i reis espanyols)

- Nou raigs de llum - 5 grocs i 4 vermells - que sortint des de darrera del Palau del Saber Antic ( MNAC) es projectaven sobre la ciutat de Barcelona. ( Actualment aquest raigs són de color blau-lila - molt semblant al color de la bandera nacional de Castilla-)


No se'n parla.....

Es reivindiquen símbols de Catalunya mentre s'enterra, ignora, mensyprea i amaga la Catalanitat.

«Lo nostre pais es avui lo teatre d’una infernal orgia de negacions. Lo cansamet,la fatiga,l’escepticisme nos inpiren sols idees negatives. Fins en religió, prescindint del fanàtics, no trobarem més que indréduls o indiferents que neguen.(...) La questió es negar sempre. Se nega en religió; se nega en política; se nega en ciencia. Qualsevol idea o projecte positiu no troba altre acolliment que un cor de negacions.
( Valentí Almirall. «Lo Catalanisme»(1886)Pàgina 29)


« No comprenguérem que l'organització de la Confederació aragonesa-catalana contenia un ideal» ens explicà Valentí Almirall...

Aquesta manca de comprensió intel·lectual i dignitat moral va portar la decadència de Catalunya, que des de fa segles patim.

No comprenguérem ni comprenem....

«Vergonya, cavallers, vergonya» va dir el rei Jaume I ara fa més de 700 anys.

«Vergonya, senyors, vergonya» hem de continuar dient.


Incapaços de vèncer a l'enemic, l'auto-odi es manifesta en el fet de maltractar-nos entre nosaltres i allò que ens és propi ignorar-ho, negar-ho o exposar-ho malament.
A aquells que ho volen explicar, que exposen un pensament com a catalans, amb gelosia malaltisa, pròpia dels qui viuen sense esperit, el de la Veritat, la Bondat i la Bellesa, cal destruir-los - pensen els malalts- sense pietat, sense caritat ni perdó.

És evident que entre els patriotes del poble català hi ha qui pateix una malaltia,la malaltia dels pobles oprimits: negar-se a sí mateix; fer-se l'"harakiri".
Per altra banda, astrològicament, Catalunya és "Escorpi" . Potser per això es donen certs comportaments autodestructius: Quan l'Escorpí es veu encerclat per enemics, i en perill, es clava el fibló.

Quina mena de Catalunya estem construint? Albiro,però, temps de glòria més enllà de les coses malfetes que hagi fet, amb la mentalitat que es correspon amb el seu temps, aquesta generació.
http://vernaclistes.blogspot.com/2009_11_01_archive.html
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Les quatre columnes al setembre

Missatge por Portalcat el Dc Jun 02, 2010 7:07 pm

avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Les quatre columnes al setembre

Missatge por TallaFerro el Dj Jun 03, 2010 2:29 am

Perfecte!! per fi tindrem les columnes!

TallaFerro

Nombre de missatges : 156
Fecha de inscripción : 02/11/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Les quatre columnes al setembre

Missatge por Portalcat el Dj Jun 03, 2010 10:57 am

Suposo que serà un bon moment per recuperar tot els temes de les 4 columnes reeditar-ho per adaptar-ho al moment actual i tornar-ho a publicar, utilitzant la xarxa actual... penseu que quan es va publicar aquest post no estabem ni al facebook, avui amb més de 3000 persones en xarxa i amb unes 150 visites diàries al web... podem tenir més capacitat de difusió

aixó que faré l'hi diré ECORESSÒ es a dir farem ECO de la notícia per tal de fer RESSÒ

Per tant la nova iniciativa del Portal serà ECORESSONAR les 4 columnes i el seu significat...

convocarem a tota la xarxa!!!!
ruc catala
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Les quatre columnes al setembre

Missatge por Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum