Necesitem un exercit català?

Ir abajo

Necesitem un exercit català?

Missatge por Portalcat el Dt Nov 10, 2009 12:23 pm

07 / 09 / 2009

Crida a la lluita armada?

López Bofill enyora un exèrcit català i apel·la a "meditar sobre els tabús"
L'escriptor català i militant d'ERC, Hèctor López Bofill, ha manifestat en un article d'opinió a l'Avui que "cada cop més s'evidencia que la situació de dominació nacional que pateix Catalunya no és una qüestió de majories sinó de violència hom té la temptació de preguntar-se si el nostre veritable dèficit no ha estat viure més de tres-cents anys sense classe militar".

"Aquesta va ser la mancança que el coronel Macià va copsar des del principi del seu projecte. Macià representa l'únic parèntesi en aquest llarg període sense experiències de defensa de l'espai nacional, un buit que es va provar de cobrir durant la seva presidència i la de Companys amb un resultat del tot insuficient, com van demostrar els avatars de la Guerra Civil i l'ensulsiada final", afegeix.

A criteri de López Bofill, "cada cop serà més difícil, ofegats els procediments democràtics i sotjats per la intimidació, no associar l'emancipació de Catalunya a alguna mesura que cancel·li l'embat de la força bruta que Espanya pugui preparar. Tenint en compte que l'independentisme no només ha deixat de ser un tabú sinó que ja s'estén sota formes de suport majoritari, ara potser és qüestió almenys de meditar sobre els altres tabús que ens impedeixen d'obrir el procés".


http://politica.e-noticies.cat/crida-a-la-lluita-armada-32377.html
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Necesitem un exercit català?

Missatge por Titanium el Dj Nov 12, 2009 6:39 pm

Per descomptat. I integrat a l'estructura militar europea, a les Eurocorps i a l'OTAN.

Titanium
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

Re: Necesitem un exercit català?

Missatge por Portalcat el Dj Nov 12, 2009 6:39 pm

ja va siguen hora que els catalans tinguem tot el que sen's ha negat


un idioma, una cultura, un pais, un exercit,...
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Necesitem un exercit català?

Missatge por Titanium el Dj Nov 12, 2009 6:40 pm

A més, que aquest exèrcit ja l'estem pagant, de tot l'exèrcit espanyol una part del seu finançament correspon a l'aportació de Catalunya.

Titanium
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

Re: Necesitem un exercit català?

Missatge por Portalcat el Dj Nov 12, 2009 6:41 pm

a més Catalunya ja tenim bases militars...
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Necesitem un exercit català?

Missatge por Titanium el Dj Nov 12, 2009 6:42 pm

Disposem de bases i a més en el moment de posar-lo en marxa tampoc caldria fer una gran inversió pel canvi, doncs de bones a primeres i estan dins de l'estructura Europea no caldria tenir un grandiós exèrcit, es pot anar fent a poc a poc i anar agafant experiència en missions humanitàries i de seguretat en operacions de l'estil KFOR, ISAF, etc.

Titanium
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

Re: Necesitem un exercit català?

Missatge por Portalcat el Dj Nov 12, 2009 6:42 pm

A més em sorpren que ara per exemple en Lula da Silva del Brasil ha comprat a França no se uns 30 caçabombarders... vuy dir que cualasevol pais del món te clar que s'ha d'invertir amb un exercit, per salvaguardar els interesos del poble, dons el poble català no ha de ser menys, hem de tenir el nostre exèrcit modern...
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Necesitem un exercit català?

Missatge por Titanium el Dj Nov 12, 2009 6:43 pm

Copio i enganxo un text sobre un exercici de reflexió sobre la possible composició del futur exèrcit català:

L'EXERCIT CATALÀ

INTRODUCCIÓ

Volem una nació lliure, volem la independència per Catalunya però amaguem el cap sota l'ala quan ens fan reflexionar sobre la viabilitat d'una República Catalana Independent, defugim parlar de les realitats quotidianes que tot estat ha de contemplar, volem veritablement un estat sobirà i independent? o acceptem ser un protectorat dels estats espanyols i francès?, volem una sobirania plena amb tot el què això comporta? si és així hem de parlar de quin exèrcit volem per la nostra República, si volem un exèrcit defensiu o ofensiu a l'estil del que tenen els nostres veïns; si volem sols un cos de policia a l'estil de Costa Rica o Andorra, el que implica cedir la defensa de la nació a altres estats, delegant per tant una part important de la sobirania.

L'article que publiquem són les reflexions del company Jaume Canaves, des d'una perspectiva prou realista defensa la constitució d'un Exèrcit Català purament defensiu, aporta informació i un bon coneixement dels mitjans militars, potser és una de les primeres aportacions després de la Guerra Civil sobre les possibilitats d'equipar un exèrcit, esperem que aquest primer assaig serveixi de punt de partida a nous treballs i opinions sobre el tema.

L'Exèrcit Català, perspectives de futur.

ATENCIÓ: Tot lo que dic es pura "política ficció" i no vull donar males idees a ningú que pugui violar la legalitat vigent. Estic contra la violència, excepte quan és com a defensa. Aquest missatge només és un exercici d'estratègia sense cap conexió amb el món real.

Primer de tot, lo que està clar és exèrcit ofensiu, i això només cal si un té ganes de fer la punyeta als veïns o encara te ínfules colonials. Un exèrcit defensiu no costa tant. L'estat espanyol és vulnerable, hem de tenir en compte que a tot l'estat hi ha:

22------------ cables coaxials submarins per telecomunicacions
2------------- estacions de comunicació per satèlit
1.297-------- repetidors de televisió
265 km----- línies de transport de petroli cru
1.794 km---- línies de transport de productes refinats de petroli
1.666 km---- línies de transport de gas natural
12.691 km--- línia ferroviària operada per RENFE

Això podria donar molt de joc. Durant la primera guerra entre russos i txetxens, els russos pràcticament no varen utilitzar l'aviació per què els txetxens varen capturar aparells militars rusos i tenien pilots. Varen amenaçar amb atacs suicides contra centrals nuclears russes i els russos s'ho varen prendre molt seriosament. A la segona guerra el problema dels avions ja era inexistent, i els rusos no es varen tallar gens.

Quin seria el tamany d'un exèrcit català?

D'acord amb el tractat CFE un futur exèrcit català tendria els següents efectius:

Efectius...................... 45.000 homes
Helicopters d'atac.............. 11
Avions de combat.............. 46
Peces d'artilleria............... 196
ACV*.............................. 238
Tancs.............................. 119

* = Armored Combat Vehicles

Amb aquestes xifres i preu de material al mercat internacional no és tan difícil fer una serie de pressupostos per veure quan costaria un exèrcit en condicions.

La distribució del tractat CFE es fa fer per països de la NATO i del Pacte de Varsòvia, resulta que qualsevol redistribució s'ha de fer dins aquest contexte. Quan Txèquia i Eslovàquia es varen separar, el total dels 2 tenia que ser idèntic al total abans de la separació. Espanya va accedir a uns límits MOLT baixos comparats amb la resta d'Europa occidental, així que un futur exèrcit català tindria que sofrir també les conseqüències d'aquests límits. Les limitacions de tropes en actiu no són un gran problema ja que es poden suplementar amb guàrdies nacionals, reserves o forces policials.

L'Apartat material es el més important. El total de material d'Espanya en comparació amb pasos petits com Bèlgica o Holanda, o grans com la Gran Bretanya, França o Itàlia aclareix bastant lo que vull dir quan dic que el tamany de l'exèrcit espanyol és desproporcionat amb el tamany del país:

________________Espanya_____Bèlgica____Holanda____GB____França____Itàlia
Helicòpters d'atac-----71-------------46------------69---------384-------353-------142
Avions de combat----310-----------232-----------230---------900-------800-------650
Peces d'artilleria---1.310------------320-----------607--------636------1.292----1.955
ACV*---------------1.588----------1.099---------1.080------3.176------3.820----3.339
Tancs-----------------794------------334------------743-----1.015------1.306----1.348

Com es pot veure, el material de l'exèrcit espanyol és molt més escàs que els de països semblats. Respecte a tropes; GB, França i Itàlia tenen un límit de 260.000, 325.000 i 315.000 soldats respectivament. El límit espanyol és de 300.000. Els límits de Bèlgica i Holanda son 70.000 i 80.000 respectivament. Això ens deixa amb les següents relacions tropes/equipament (t/e):

Bèlgica....................34.46
Holanda...................29.31
França....................42.93
Itàlia......................42.37
GB.........................42.54
i.... Espanya...........73.65 !!!

Si considerem el nombre de tropes/peça d'equip com a índex del grau de tecnificació i modernització d'un exèrcit tenim que l'espanyol és el més patater (amb molta d'avantatge...) de l'Europa Occidental. No és cap novetat, però queda més clar amb les xifres al davant. Els més tecnificats? Els USA amb t/e = 18.97 (tampoc és cap sorpresa, oi?).

El cost d'un exèrcit 'convencional' és alt si es volen les darreres joguines, com avions de combat i submarins. Les guerres de l'ex-Iugoslàvia ens han demostrat que la marina no serveix de gaire. Apart de bombardejar Dubrovnik la marina iugoslava no va fer res. La força aèria iugoslava tampoc va fer gaire cosa a Croàcia, i lo mateix es pot dir de l'ús convencional dels tancs. El motiu de tot això és que els croates varen adoptar tàctiques defensives, amb ús de sistemes antiaeris i antitanc. És molt més barat un míssil antiaeri que un F16 o un F18, i el mateix passa quan es considera el preu d'un tanc i el d'un míssil antitanc. Després de perdre un bon nombre de tancs, els serbis no varen fer més que utilitzar els tancs com a artilleria mòbil.

Els croates varen utilitzar amb molt d'èxit equips "hunter-killer" per atacar columnes de tancs sèrbies. Bàsicament eren un equip format per un o dos franctiradors amb fusells d'alta potència, dos operadors de sistemes antitanc (sobre tot Panzerfaust alemanys), i dos ametralladors. Primer de tot es minaven els costats de la carretera, en segon lloc fotien granada antitanc al primer tanc de la columna per tal d'immobilitzar-la. Si algun tanc es sortia de la carretera les mines feien la seva feina. En segon lloc els franctiradors es dedicaven a destrossar les mires dels tancs. Quan els tripulants dels tancs o personal d'infanteria intentava sortir, els ametralladors i les mines antipersonal feien la seva feina. A continuació l'equip croata fotia el camp i preparava el següent atac a un altre lloc. Al cap d'un parell de setmanes la guerra era una pura guerra d'infanteria. I una guerra de guerrilles d'aquest estil amb suport popular només es pot guanyar mitjançant el genocidi de la població civil. Els únics dos exemples de guerres de guerrilles a on la potència colonial ha guanyat han estat la Guerra dels Boers i l' "Emergència Malaya", i va ser gràcies a l'ús massiu de camps de concentració i genocidi organitzat (pels anglesos...).

Si cal un exèrcit català, la seva principal característica hauria de ser la mobilitat. Els LAV o encara millor vehicles com els Hummvies serien la solució ideal.

Primer, s'ha de considerar la importació dels LAVs. És molt més senzill importar Hummvies i després dur tots els kits amb un avió o per vaixell. Si importes 100 Hummvies pels Mossos el govern espanyol no podria dir gaire cosa, son tot-terrenys i ja està... Pels mateixos diners només es podrien comprar 5 LAVs Standards, ben peladets, i s'armaria de deu degut a que els Mossos s'estarien equipant amb material militar.

Parlem de preus:

LAV Standard = $900,000 (només equipat amb una M242 i una M240)
LAV Antitank = $1,250,000 (amb TOWx14 + M240) La versió antitank té una torreta que no accepta la M242 de 25mm

Aquest és el cost del vehicle sense armament! Després s'ha de contar el cost dels míssils...

El cost del LAV-AT és bàsicament el del LAV standard més un sistema TOW ($180,000). El TOW arriba als 3.75km, mentres que un AT-4 ($1480.64) només a 300 metres. La millor opció pel nostre tipus d'àrea de conflicte i medis materials és un Dragon ($13,000) que arriba a 1km. A més, l'Exèrcit Espanyol té també Dragons així que si algun caigués en les nostres mans es podria reutilitzar. Més coses: un Stinger surt per $38,000. Preu d'un Hummvie es $50,000. Fusell de franctirador M40A1 (bàsicament un Remington 700 millorat) $2,105. Morter M252 de 81mm $24,717. Ametralladora lleugera M240 $6,600. Ametralladora pesada M2 $14,002.

Pel preu d'un LAV *només* amb una ametralladora del 7.62 i 16 TOWs es podrien formar QUATRE grups d'atac, cada un amb 4 Hummvies amb la següent configuració:

48 fusells M16A2 que podrien inclús anar amb llançagranades de 40mm M203 (1 cada 12? aixi hi hauria 1 ametralladora i 1 llançagranades per cada grup d'infanteria a cada grup d'atac; això descomptant als conductors i als operadors dels sistemes d'armes).

2 vehicles amb una ametralladora pesada M2 i un sistema Dragon cada un
1 vehicle amb morter de 81mm i ametralladora lleugera
1 vehicle amb Stinger i equip per un franctirador
48 fusells M16A2 que podrien inclús anar amb llançagranades de 40mm M203 (1 cada 12? així hi hauria 1 ametralladora i 1 llançagranades per cada grup d'infanteria a cada grup d'atac; això descomptant als conductors i als operadors dels sistemes d'armes).

A cada vehicle hi cabrien tranquil·lament 3-4 soldats. Es a dir, 4 conductors mes 8-12 homes per altres tasques. Pel preu d'un LAV tindríem:

48 homes amb alta mobilitat
8 ametralladores pesades M2 del .50
8 sistemes antitanc Dragon
4 sistemes de míssils antiaeris Stinger
4 franctiradors
4 ametralladores lleugeres (i per cada 12 homes descomptant els conductors)
4 morters de 81mm
48 fusells M16A2 que podrien fins i tot anar amb llançagranades de 40mm M203 (1 cada 12? així hi hauria 1 ametralladora i 1 llançagranades per cada grup d'infanteria a cada grup d'atac; això descomptant als conductors i als operadors dels sistemes d'armes).

Considerant que l'Exèrcit Espanyol es passa al M-16, convendria utilitzar el mateix. No cal comprar M16 militar sinó que bastaria comprar Bushmasters, que tenen totes les peces 100% intercanviables amb els M16 i es poden comprar a qualsevol lloc als USA, "no questions asked". Lo millor és que també es pot comprar el sistema de conversió a tir automàtic per unes 10,000 peles/fusell i no costa gaire fer la conversió.

Apart d'això, i com a 'pirula' es podria fer els vehicles pràcticament invulnerables contra atac aeri si se'ls pogués equipar amb transponders IFF AN/APX-72 i algú ens pogués passar els codis IFF dels avions del Exèrcit de l'Aire Espanyol. Segur que hi hauria algú que podria passar aquesta informació, per què la seguretat a l'exèrcit espanyol és de puta pena. Sense anar més lluny, molts soldats que han fet el servei militar a l'exèrcit de l'aire han tingut a les seves mans tots els codis IFF dels avions de l'exèrcit espanyol i de les forces americanes a l'Estat Espanyol... i fer còpies no és tant difícil.

Bé, tornem als càlculs: 48 homes equipats de puta mare, i amb una mobilitat total costaria un total d'uns ~ $1,300.000.

Per fer la comparació, quan els USA venen els F-18 (amb armament, entrenament, simuladors, etc) es pot dir que el cost mitjà per avió és d'uns 50 milions de dòlars. Pels cost d'un F-18 pots equipar més de 2000 homes amb armament lleuger, comprar 160 vehicles (Hummer), 320 ametralladores pesades M2 del .50, 320 míssils antitanc, 160 míssils antiaeris, 160 morters, i encara sobren diners...

Respecte als portaavions, el més car d'un portaavions no és la construcció sinó l'equipament. Sense avions no serveix de res. Si no vols projectar la força aèria a llarga distància, un portaavions no serveix de res. L'únic ús del portaavions espanyol és moure avions cap a les Canàries. Bé, aquesta és l'excusa, per què la realitat és que la marina espanyola volia el 'prestigi' d'un portaavions, per ser com els anglesos, francesos o els italians.

En resum, si hi ha míssils antitanc, no calen tancs. Si hi ha míssils antiaeris, no calen avions. Si hi ha míssils antivaixell i mines, no calen vaixells. Una volta hem treta tota la ferramalla, lo que queda és la gent, i dissortadament crec que el personal que es passeja per Catalunya no té res a fer contra l'infanteria espanyola. Solució: independència per la via purament política o xuclar-nos els mocs i aguantar el que s'hagi d'aguantar com a bona nació d'esclaus.

Jaume Canaves

Titanium
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

Re: Necesitem un exercit català?

Missatge por Portalcat el Dj Des 10, 2009 11:25 am

Està clar que Catalunya ja no podria ser un Pais agressor... per tant es lògic pensar en armar-nos bàsicament per a la defensa, i en tot cas tenir un parell d'escuadrons d'atac un per defensar Catalunya i l'altre per misions arreu del món sota tutela de la ONU o de la OTAN...

Ara mateix els catalans podriem estar votant al nostre parlament si enviar un contingent militar a donar pe'l sac a tots aquestos TYalibans que estan subyugan al seu poble... i en cambi ens obligue Espanya a intervenir en una guerra no autorutzada per la ONU per interessos petroliers... com va ser la Guerra del PP amb Irak...
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Necesitem un exercit català?

Missatge por TallaFerro el Dv Des 11, 2009 2:47 am

OTAN = Organització Terrorista de l'America del Nord

És essencial tenir un exèrcit per a la defensa, però no pas per a atacar enlloc, per tant no cal formar part de cap organització militar internacional, que els donguin pel cul amb els seus jocs de guerra. El tema és blindar el nostre país per qualsevol intent d'invasió per tal que sigui completament inescrutable. També caldria contemplar la concessió d'armament del poble (amb armes pesades) si estiguessim en guerra. Podrien derrotar un exèrcit, però no més de 7milions de catalans armats fins les dents.

Fins aquí la meva proposta de pau xD

TallaFerro

Nombre de missatges : 156
Fecha de inscripción : 02/11/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Necesitem un exercit català?

Missatge por Portalcat el Dv Des 11, 2009 2:55 am

jejeje


esta clar que em de blindar-nos perque Espanya no pugui tornar a subyugar-nos un cop restablert l'Estat Català
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Necesitem un exercit català?

Missatge por Titanium el Dg Des 20, 2009 3:42 am

TallaFerro escrigué:OTAN = Organització Terrorista de l'America del Nord

És essencial tenir un exèrcit per a la defensa, però no pas per a atacar enlloc, per tant no cal formar part de cap organització militar internacional, que els donguin pel cul amb els seus jocs de guerra. El tema és blindar el nostre país per qualsevol intent d'invasió per tal que sigui completament inescrutable. També caldria contemplar la concessió d'armament del poble (amb armes pesades) si estiguessim en guerra. Podrien derrotar un exèrcit, però no més de 7milions de catalans armats fins les dents.

Fins aquí la meva proposta de pau xD

Força d'acord. La idea es exclusivament aquesta: un exèrcit de defensa.

Catalunya no te interessos estratègics llunyans o molt llunyans els quals hagi de protegir i menys en aquest món tan globalitzat on cada cop més països comencen a disposar d'unes forces armades importants. Com a molt contemplaria la possibilitat de la creació d'unitats navals destinades a formar part d'unes forces expedicionàries conjuntes amb d'altres països de la UE.

De fet existeixen varis models d'organització militar ben a prop, a la pròpia Europa, força interessants i els quals es podrien aplicar i/o podrien servir com a referència per a configurar el model militar català.

Els primers casos que em venen a la memòria son el cas d'Irlanda i el cas de Suïssa, països amb un tamany i població similars a Catalunya.
avatar
Titanium

Nombre de missatges : 59
Fecha de inscripción : 18/11/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Necesitem un exercit català?

Missatge por Portalcat el Dg Des 20, 2009 4:43 am

jo pèrsonalment si estaria d'acord amb un exercit d'atac.. per garantir els drets del pobles del món... que cap dictador pugui etnocidar com estan fent avui dia...

un exercit que seria com el equip A, allà on hi ha problemes allà hi seràn per ajudar als febles, als oprimits...

hi ha tirans feixistes per tot arreu i s'els hi te que donar caça...
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Necesitem un exercit català?

Missatge por Titanium el Dg Des 20, 2009 9:02 pm

Això Ayme ho englobava en una possible força conjunta expedicionària europea, vull dir que un Estat petit com seria Catalunya (d'una mida comparable a Israel) no es podria permetre ni una infraestructura ni una despesa per a fer front a campanyes militars en solitari, fixeu-vos amb el potent de l'exèrcit de defensa d'Israel (IDF, Israel Defense Forces), i en canvi la poca capacitat de projecció que té, més que res a nivell d'infraestructures, logística, bases arreu del món, etc.

Una capacitat de projecció acceptable i fins i tot assumible per la mida del nostre exèrcit, seria aquella que ens permetés assegurar una bona presència a gairebé tota la conca Mediterrània.
avatar
Titanium

Nombre de missatges : 59
Fecha de inscripción : 18/11/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Necesitem un exercit català?

Missatge por Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum