FOMENTEM ELS PRODUCTES CATALANS

Publicar un tema nou   Respondre al tema

Ir abajo

FOMENTEM ELS PRODUCTES CATALANS

Missatge por Portalcat el Dt Nov 10, 2009 11:29 am

FOMENTEM ELS PRODUCTES CATALANSJa s'han començat a notar alguns 'efectes col.laterals' de la crida al boicot als productes catalans en algunes zones de l'Estat Espanyol. Freixenet ha fet públic que aquest any ha venut 3 milions menys d'ampolles a les espanyes i preveuen que aquesta campanya de Nadal seguirà la mateixa tendència. Segons Euroregalos empresa catalana que comercialitza entre altres productes els classics 'lots' de Nadal, ja ha notat un cert descens de vendes de productes d'origen català, especialment a Madrid i de forma acusada a algunes capitals castellanes com Salamanca i Valladolid. En canvi, on menys s'està notant aquesta crida al boicot és a Andalusia.

No tenim que caure en un 'contra-boicot' als productes espanyols, pel simple fet del seu origen, Tenim que seguir consumint pernil de Jabugo i tots aquells productes que ens agraden. El que si que caldria que fessim es parar-nos a pensar una mica i quan anem a comprar productes en general on nosaltres puguem escollir la marca valorant la qualitat i el preu, ens fixem també en el seu origen, a mateixa qualitat i similar preu, preferentment comprem productes fets a casa i si es possible, etiquetats en català, Així, a més d'ajudar a la nostra economia nacional, estarem fent un petit gest a favor del medi ambient, a menys distancia entre el lloc de fabricació i el lloc de consum, menys emisions de CO2 causades pel seu transport.
realitzar aquest gest a l'hora de comprar, es fàcil i només cal fixar-se en l'etiquetat de l'envàs de cada producte, en alguns casos es molt complicat averiguar on s'ha fabricat per en alguns altres casos, es pot saber immediatament, per exemple en els productes alimentaris que incloguin algun component d'origen animal entre els seus ingredients es obligatori identificar la procedència, (Llet i làctis, productes i preparats alimentaris que incloguin carns, salsitxes, olis i greixos animals, etc.... són molts els productes que inclouen aquesta identificació). Es ben senzill fixar-se, tots aquests productes porten una mena de 'matricula' formada per un òval que conté uns digits i unes lletres. la primera lletra correspón a l'estat, (E per a Espanya, D per a Alemania, F per a França, P per a Portugal, etc...) a continuació hi han uns numeros que son el codi que identifica a la empresa fabricant del producte (No a la distribuidora ni a la marcac Blanca ni cadena de supermercats) i a continuacio una lletra que identifica la 'provincia' on esta ubicada aquesta fabrica (B per a Barcelona, T per a Tarragona, L per a Lleida i GI o GE per a Girona) aquest codi acaba amb les sigles de la Comunitat Econòmica Europea 'CEE'.

Aquesta 'matricula' identifica clarament l'origen real del producte, a més permet 'discriminar' el que ens convingui, per exemple, si la lletra es V o CS o A correspon a empreses del pais Valencià o si es IB o PM son empreses de les Illes. Es segueix el mateix criteri que a les antigues matricules dels cotxes (les famoses 'xapas') Aqui mateix teniu uns exemples de 'matricules' de productes. Cal no confondre això amb l'adreça que indica a molts productes, especialment a les marques blanques, ja que a aquella adreça només indica on són les oficines centrals de la cadena, i per exemple, podrem veure alguns productes de la marca de supermercacts DIA que te seu a Madrid, i indica la seva adreça, pero que la 'matricula' pot ser alemana o catalana o de qualsevol altre lloc. i per exemple, Caprabo, que indica a tots els seus productes l'adreça del c. Ciències de L'Hospitalet de Llobregat, mentre que la matricula de la llet 'marca Caprabo' ens indica que esta feta a Granada o a Lleó (un dels llocs on te més incidència el boicot a Catalunya).

NO fem cap contra-boicot, pèro tampoc ens llancem pedres a la nostra teulada!!!.http://domingo.balearweb.net/post/7994
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
Pots respondre a temes en aquest fòrum