Panellets panellets

Veure tema anterior Veure tema següent Ir abajo

Panellets panellets

Missatge por Portal Català el Dt Nov 03, 2009 12:55 am

Panellets

8 a 10 persones
1 hora i 15 minuts

Ingredients:
Per a la massa:
500 g. d'ametlles mòltes
500 g. de sucre
150 g. de patates cuites
raspadures de llimona
Guarnicions:
100 g. de pinyons
100 g. d'ametlles crues picades
100 g. de coco ratllat
25 g de cacau en pols
2 ous
fècula
Bulliu les patates amb la pela, xafeu-les amb una forquilla i deixeu-les refredar.
Mescleu-les amb les ametlles mòltes, afegiu-hi el sucre en petites quantitats i treballeu-ho amb l'espàtula de fusta, raspeu la pela de la llimona i afegiu-la-hi; treballeu la massa lleugerament amb les mans.
Dividiu la massa en parts, segons les classes de panellets que vulgueu fer Pinyons: .
Formeu boletes, passeu-les per la fècula, la clara d'ou batuda i pels pinyons, pinteu la superfície amb rovell d'ou, amb un pinzell. Ametlla: 5. Formeu tires i després mitges llunes, passeu-les per la fècula í per la clara d'ou, cobriu-les amb les ametlles picades i pinteu-les amb ou. Coco:
Mescleu la massa amb la meitat del coco, formeu piràmides, paseu-les pel coco ratllat i pinteu només la punta amb l'ou. Xocolata:
Mescleu la pasta amb 25 grams de cacau en pols, formeu boletes i passeu-les per la clàra i pel sucre.
Unteu les plaques del forn amb margarina i poseu-hi els panellets.
Prèviament, escalfeu el forn a 220 C; introduïu-hi les safates i deixeu-ho coure de 10 a 12 minuts. Serviu-los amb safata amb blonda, una vegada siguin freds.


avatar
Portal Català
Admin

Nombre de missatges : 148
Fecha de inscripción : 31/10/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Panellets panellets

Missatge por Portalcat el Dj Nov 03, 2011 12:17 am

RECEPTA DE PENELLETS


Què necessitarem? Per fer la massa:
½ kg. d’ametlla picada
½ kg. De sucre llustre (com farina)
150 grs de boniato o patata (també hi podem posar la meitat de carbassa: 75 grs de boniato i 75 de carbassa!)
1 ou
la ratlladura d’una llimonaPer farcir i “engalanar” els panallets:
¼ kg. de pinyonets
¼ kg. d’ametlla picada ( trossejada )
¼ kg. membrillo de codony
¼ kg. de coco ratllat
3 cullaradetes de cafè sol.luble
un ou
làmines de pa d’àngel

Com fem la massa? Es bullen els boniatos, les patates o la carbassa, (segons el que hàgim triat) durant uns 20 minuts (que quedin una mica tous!), seguidament els pelem , els trossegem i xafem una mica i ho deixem refredar.
Barregem l’ametlla picada molt fina, el sucre llustre, els ous i seguidament hi afegim els boniatos xafats, ho anirem amassant una estoneta fins que ens quedi una pasta lligada.

Quan la massa hagi agafat consistència hi afegirem la ratlladura de la pela de la llimona
Com fem les diferents classes de panellets? Agafarem una mica de massa i… És l`hora de fer boletes: això és millor que fer plastilina!. Un cop fetes les sucarem a l’ou batut i seguidament les rebossarem en pinyonets o ametlles picades.
Per fer els de coco també agafarem una mica de massa, hi afegirem el coco ratllat , ho amassarem una mica i farem una “butifarra” que seguidament tallarem a trossets més petits. A cada un d’ells li darem forma de cono i li tirarem una mica de coco ratllat per sobre (“com una muntanya nevada”, diran els nens i nenes!).

Farem una altra “butifarra” i la farcirem amb membrillo de codony. Com ens lleparem els dits!. Llavors haurem de fer-ne trossets petits i tirar-hi una mica de sucre llustre a sobre de cada un dels trossets.
Quan els tinguem fets, els posarem damunt d’una safata de pa d’àngel, d’aquesta manera un cop cuïts si queden una mica enganxats al pa no passa res, també ens el menjarem!. Els posarem al forn (gratinador) a 250 graus durant uns 7 minutets (controlarem però que no se’ns rosteixin massa!).

http://anuskirc.wordpress.com/2007/10/22/recepta-de-penellets/
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Veure tema anterior Veure tema següent Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum