entra al web de cinema en català i firma!!!!

Publicar un tema nou   Respondre al tema

Ir abajo

entra al web de cinema en català i firma!!!!

Missatge por Portalcat el Dc Des 23, 2015 7:01 pm

http://elcatalaalcinema.cat/


El cinema en català viu una situació totalment insòlita i injusta. Les grans distribuïdores de Madrid han rebut subvencions de centenars de milers d’euros en els darrers anys per al doblatge en català de les seves pel·lícules. A més, han recaptat centenars de milers d’euros més a taquilla (entrades al cinema) per aquestes versions.

I malgrat aquestes xifres, al 2013 no s’arribava ni al 3% de l’oferta. A més a més, el poc cinema en català que s’ofereix, es fa en unes condicions totalment desfavoridores: menys promoció que la versió espanyola, menys sessions i menys poblacions a on arriba.

Aquesta és una situació insostenible: els catalans hem de pagar més que qualsevol ciutadà espanyol per veure una pel·lícula de les grans distribuïdores en la nostra llengua, mentre que aquestes empreses cobren l’entrada i no retornen ni un euro a l’administració catalana. Malgrat la bona voluntat de la Generalitat, les grans distribuïdores exerceixen una gran pressió cap als poders polítics perquè no tinguin marge de maniobra per canviar la situació. I els nostres drets continuen essent menystinguts. Els ajuts al cinema en català són necessaris, però volem que es posi fi a les males praxis entorn d’aquests ajuts. Per això, des de la Plataforma per la Llengua proposem una sèrie de mesures per tal de canviar aquesta situació. Per a dur-les a terme, demanem que ens donis suport i signis el correu electrònic que s’enviarà a les distribuïdores.Les ajudes al doblatge en català es troben en el marc d’un acord que el Departament de Cultura va fer l’any 2011 amb les principals distribuïdores amb seu a Madrid (representades per la Federación de Distribuidores Cinematográficos FEDICINE) i els exhibidors (representats pel Gremi d’Empresaris de Cinema de Catalunya), amb l’objectiu d’incrementar la presència del català als cinemes.

Malgrat aquests ajuts i la recaptació que en treuen les principals distribuïdores dels espectadors catalans, aquesta és l’evolució de l’oferta de cinema en català a Catalunya:

Moltes d’aquestes pel·lícules, a més, no arriben a moltes poblacions catalanes, per no dir del País Valencià, de les Illes, d’Andorra, de la Catalunya del Nord o de la Franja...

Per a més informació, descarregueu-vos l’estudi.
Propostes

Davant d’aquesta situació, la Plataforma per la Llengua proposta una sèrie de mesures per evitar l’abús econòmic dels catalans per part de les majors, i per promoure el català al cinema.
1
Establir un topall per als ajuts que no superi els 35 mil euros, per tal que les empreses que assumeixen els costos d’una major distribució de les seves pel·lícules, ho facin també amb la versió catalana.
2
Fixar una política de crèdits reintegrables per al doblatge en català (actualment, l’Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura ha posat en marxa aquest tipus d’ajut per a projectes audiovisuals i per a la distribució, però no específicament per al doblatge en català)
3
Especificar nous criteris en les concessions d’ajuts per promoure el català al cinema:
3.1
En lloc de determinar un mínim de pantalles d’estrena de la versió catalana, que s’estableixi un criteri proporcional de sessions/projeccions respecte a la versió espanyola;
3.2
Determinar un criteri territorial, de manera que el cinema en català pugui arribar a tot el territori;
3.3
Exigir la versió digital doblada al català en 3D, i la versió digital subtitulada en 2D quan la versió espanyola també existeixi;
3.4
Efectuar la mateixa difusió de qualsevol material digital en català que cobreixi l’ajut (tràilers, imatges dels cartells, etc) que en espanyol (al web oficial de la pel·lícula, als comptes de les distribuïdores dels canals com ara Youtube, etc.).
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
Pots respondre a temes en aquest fòrum