González, als catalans: "No us deixeu arrossegar cap a una aventura il·legal"

Publicar un tema nou   Respondre al tema

Ir abajo

González, als catalans: "No us deixeu arrossegar cap a una aventura il·legal"

Missatge por Portalcat el Dv Set 04, 2015 11:59 am

L’expresident espanyol escriu una carta als ciutadans de Catalunya on assegura que la proposta de 'Junts pel Sí' pot ser el començament de l’autèntica "via morta"


L'expresident del Govern espanyol Felipe González fa una crida als catalans perquè "no es deixin arrossegar cap a una aventura il·legal i irresponsable que posa en perill la convivència entre els catalans, i entre aquests i els altres espanyols". En una carta dirigida al poble català que avui publica el diari ‘El País’, l'expresident socialista reafirma la seva certesa en la creença "que estem molt millor junts que enfrontats: reconeixent la diversitat com una riquesa compartida i no com un motiu de fractura entre nosaltres".

"Per a mi, Espanya deixaria de ser-ho sense Catalunya, i Catalunya tampoc seria el que és separada i aïllada", afirma, i mostra la seva gratitud pel suport permanent i majoritari dels catalans per a la tasca de govern quan ell va estar al capdavant del mateix. "No aconseguiran, trencant la legalitat, asseure en una taula de negociació a ningú que tingui el deure de respectar-la i fer-la complir. Cap responsable pot permetre una política de fets consumats, i menys trencant la legalitat, perquè convidaria a d’altres a aventures en sentit contrari", sentencia l'expresident espanyol.

Afegeix a més que el president de la Generalitat, Artur Mas, sap que "des del moment mateix que incompleix la seva obligació com a president de la Generalitat i com a primer representant de l'Estat a Catalunya, està violant la seva promesa de complir i fer complir la Ilei". "Es col·loca fora de la legalitat, renuncia a representar a tots els catalans i perd la legitimitat democràtica en l'exercici de les seves funcions", assenyala González.

El polític socialista diu no estar d'acord amb l'immobilisme del Govern de Mariano Rajoy, "tancat al diàleg i a la reforma" però afegeix que aquesta convicció, "que estreny el marge de maniobra dels que desitjaríem avançar per la via de l'enteniment, no em pot portar a una posició d'equidistància entre els que s'atenen a la llei i els intenten trencar-la".

També fa referència a la desconnexió d'Europa "aïllant a Catalunya en una aventura sense propòsit ni avantatge per a ningú" i a la desconnexió de la dimensió iberoamericana, “que tant valor i transcendència té per tots", opina. Felipe González afegeix que "vivim en la societat més connectada de la història" i a col·lació declara que la revolució tecnològica significa "connexió", "interconnexió", tot el contrari a "desconnexió".

En la seva opinió "cada dia és més gran la interdependència entre tots nosaltres: espanyols de totes les identitats, europeus de la Unió entre 28 Estats nació, llatinoamericans de més de 20 països, per no parlar dels nostres veïns del sud o de la resta del món". Felipe González assenyala en la part final de la seva carta, després d'afirmar que no creu que Espanya es trenqui sigui quin sigui el resultat electoral, que "necessitem reformes pactades que garanteixin els fets diferencials sense trencar ni la igualtat bàsica de la ciutadania ni la sobirania de tots per decidir el nostre futur comú".

"No necessitem més liquidacionistes en la nostra història que proposin trencar la convivència i les regles de joc amb plantejaments falsament democràtics", conclou.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/gonzalez_escriu_una_carta_als_catalans_no_us_deixeu_arrossegar_cap_a_una_aventura_il_legal_112068.php
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: González, als catalans: "No us deixeu arrossegar cap a una aventura il·legal"

Missatge por Portalcat el Dv Set 04, 2015 12:08 pm

En el text, publicat al Facebook de l’Associació Catalana d’Amics d’Israel (ACAI), Heymann assenyala: “El meu pare explicava històries terribles dels anys 30. La seva infància i adolescència es van veure truncades pels deliris del nazisme, i més endavant pels deliris del comunisme. Czernowitz, anys 30. L'arribada del Nazisme (al que vostè implícitament es refereix com a ‘aventura a Alemanya’) va comportar deportacions de jueus - entre ells diversos familiars del meu pare - molts dels quals van fer el viatge només d'anada”.

I continua: “Acabada ‘l’aventura’, cap a l'any 45, les conseqüències del mateix acaben per revelar-se: més de sis milions de jueus morts - l'únic delicte dels quals va ser el de ser jueus - com a conseqüència de la instauració de la industrialització de la mort: camps de concentració, cambres de gas i forns crematoris”, i es dirigeix explícitament a l’expresident espanyol: “Això, senyor González, també va ser Nazisme. No obstant això, vostè obvia per complet aquest terrible costat del nazisme en comparar-lo amb el procés català”.

A més, critica: “Insinua vostè que s'estan preparant deportacions massives i un extermini sistemàtic d’aquells que no combreguin amb el procés? No en tinc cap dubte que no, no ho insinua, la qual cosa em porta a pensar que vostè, un expresident del Govern Español, no entén el que va ser el nazisme en tota la seva extensió. En realitzar tal basta comparació - que seria penada en altres països - reobre les ferides de milions de famílies, entre elles la de milers de jueus catalans”.

Finalment, conclou: “Obviar per complet el costat més fosc del nazisme en comparar-lo amb el procés català només és explicable per ignorància o per antisemitisme. En qualsevol dels dos casos, les seves paraules només llancen repulsa i són impròpies d'un personatge mediàtic que va ser responsable de les regnes d'Espanya durant més de 15 anys. Aquesta mateixa Espanya que va ser i és llar de milers de jueus que, independentment de la seva orientació política, consideren inacceptable qualsevol banalització del nazisme i de les seves funestes conseqüències”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/carta_d_un_jueu_catala_a_gonzalez_la_comparacio_nomes_es_explicable_per_ignorancia_o_per_ant_112090.php
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: González, als catalans: "No us deixeu arrossegar cap a una aventura il·legal"

Missatge por Portalcat el Dv Set 04, 2015 12:10 pm

Carta de una catalana de 52 años a Felipe González: Benvolgut Sr. González, els meus avis, buscant una vida millor per a les seves filles, van deixar Andalusia l’any 1939. Van arribar a Catalunya i es van establir a Barcelona. De tot això ja fa, doncs, més de 75 anys. La meva mare, de Linares (Jaén), va conèixer al meu pare a Barcelona l’any 1961. El meu pare, de Málaga, també havia vingut a Catalunya en busca d’una vida millor. Es van casar l’any 1962 a Catalunya, van tenir els seus fills a Catalunya i van fer tota la seva vida a Catalunya. Per tot això, sense oblidar mai els seus arrels ni la seva estimada Andalusia, la seva terra, deien, sempre ha estat Catalunya. La meva mare, de 88 anys, encara viu. Parla i llegeix perfectament català. “Que no me hablen mal de Cataluña”, diu sempre, “que me los como”. Una de les germanes de la meva mare es va casar amb un madrileny que també va conèixer a Barcelona, han fet aquí la seva vida i aquí han nascut les seves filles; l’altra germana es va casar amb un català, aquí han fet la seva vida i han nascut els seus fills. Aquesta última, la germana petita de la meva mare, va néixer a Barcelona per desig exprés de la meva avia. “Vols que hi anem a Andalusia perquè tinguis allà la teva filla? , li preguntava el meu avi a la meva avia. I la meva avia deia que no, que ella volia tenir una filla catalana. Tots els meus cosins són catalans i els seus fills també. De cognoms, en tenim de tot, per a tots els gustos. Pedigrí català, diu? Què vol dir Sr. González? Com li deia al començament: fa 75 anys que els meus avis van posar el peu a Catalunya i mai van tornar. En agraïment a l’esforç que van fer, a la seva memòria, no en tingui cap dubte que el proper 27-S votaré un sí per la independència del meu país tan gran com la catedral de Burgos. Amb o sense pedigrí català.


opinió d'Ayla 30/08/2015 13:02
http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/gonzalez_escriu_una_carta_als_catalans_no_us_deixeu_arrossegar_cap_a_una_aventura_il_legal_112068.php
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: González, als catalans: "No us deixeu arrossegar cap a una aventura il·legal"

Missatge por Portalcat el Dv Set 04, 2015 12:11 pm

Pocos españoles llevan una doble vida de manera tan definida como Felipe González. El ex presidente es un hombre obsesionado por el dinero y la alta sociedad. También es un hombre satisfecho, pues ha cumplido sus objetivos de hacerse rico y relacionarse casi exclusivamente con las grandes fortunas del planeta. Cuando está en España, a Felipe le gusta vestirse como un modesto profesor de instituto jubilado algo intelectual y dar la apariencia de que acaba de bajarse de un coche de línea tras un cansado viaje. A sus hooligans dentro y fuera del PSOE les encanta creerse este espejismo que ha confeccionado él mismo. Cuando viaja fuera de nuestro país – se desplaza frecuentemente en avión privado- Felipe aprovecha para hacer todo aquello que por discreción no le gusta hacer en España. El expresidente pasa la mitad del año en Iberoamérica, siendo una figura habitual en las lujosas villas que sus riquísimas amistades tienen esparcidas por el continente. A Felipe se le ha visto en la reserva natural que en Carabobo tiene el magnate venezolano Gustavo Cisneros, empresario al que su gobierno vendió Galerías Preciados tras la expropiación de Rumasa. Cisneros hace gustoso de anfitrión, pues compró la empresa en 1984 por 1.500 millones de pesetas y la revendió a los tres años por 30.000 millones. Los contribuyentes perdimos 28.500 millones en la operación, pero entre ellos nació una bonita amistad que aún perdura. Felipe conoce también el palacio que la poderosa familia colombiana Santo Domingo tiene en la isla de Barú. A esta casa en el Caribe acudió invitado en marzo de 2009, cuando se representó a sí mismo en un cónclave de magnates iberoamericanos donde no faltó su otra mitad, Carlos Slim, el hombre más rico del mundo.A Felipe le gusta vestir en España como un pensionista que no llega a fin de mes, pero tiene en Tánger una exclusiva finca con playa privada contigua a la del rey Mohamed VI. Y la tiene por concesión afectiva del sátrapa magrebí hacia su persona, ya que el sevillano mantuvo una relación envidiable con su padre. La excelente sintonía de Felipe con Hasan II la facilitó la intermediación del rey Juan Carlos y, sobre todo, la lluvia de miles de millones de dinero público que, en la forma de créditos para la compra de material militar español, dejó caer España sobre Marruecos cuando Felipe mandaba. Desconocemos si se inspiraron en el Palau de la Música y la familia Pujol para manejar estos dineros, pero es bien conocido su gusto por la lírica catalana. El rey Juan Carlos y Felipe González se apoyaron continuamente en los años ochenta y noventa ayudándose en la consecución de sus objetivos, facilitando siempre el uno la labor del otro. También colaboraron en tareas de Estado y de Gobierno. De tanto tratar con grandes fortunas internacionales, a Felipe se le han pegado sus costumbres. Los hijos de los muy ricos no trabajan, y ninguno de los hijos varones del ex presidente -cuarentones con familia- tiene oficio conocido. Lo mismo le pasa al hijo de José Bono, otro ni-ni de postín. A Felipe también se le ha pegado el deseo por crear un fondo de capital riesgo, una controvertida forma de inversión con muchos detractores dada la facilidad con la que permite aflorar capital revestido de éxito empresarial. El fondo de Felipe se llama Tagua Capital. Felipe es hoy el único dinosaurio de la política capaz de, en menos de 24 horas, pasar de ser besuqueado por amas de casa y receptores PER en los feudos del PSOE en la Andalucía rural más castigada por el paro y la corrupción de su partido, a bailar en la República Dominicana bachata con una multimillonaria en un palacio próximo a la mansión de Carmen Chacón bajo la mirada de Óscar de la Renta. Entre grandes billonarios es donde se encuentra verdaderamente cómodo, a la gente humilde que le aclama en los mítines como una estrella del rock siempre la despreció. En lo que a gestión de imagen publica se refiere, Felipe González es un estafador profesional.


opinió de Ramón del Montseny 02/09/2015 11:48
http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/gonzalez_escriu_una_carta_als_catalans_no_us_deixeu_arrossegar_cap_a_una_aventura_il_legal_112068.php
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: González, als catalans: "No us deixeu arrossegar cap a una aventura il·legal"

Missatge por Portalcat el Dv Set 04, 2015 12:13 pm

Lluís Llach deixa en evidència Felipe GonzálezEl cap de llista de Junts pel Sí per Girona li recorda a l'expresident espanyol els casos de corrupció, GAL inclosos, del seu mandat


El cap de llista de Junts pel Sí per Girona, Lluís Llach, ha deixat en evidència Felipe González. En un seguit de set piulades a Twitter, el cantautor ha replicat l'expresident espanyol, després de la carta que va publicar aquest cap de setmana en contra del procés sobiranista.

En els tuits, Llach li ha recordat a González els casos de corrupció i la violència dels GAL que hi va haver durant el mandat del dirigent socialista: "Mèrits de credibilitat democràtica del senyor Felipe González Márquez. Sota el seu mandat i responsabilitat succeïren aquests fets", ha introduït Llach.

"Nomena Roldán Dir. Gen. Guardia Civil. Acaba a la presó. Mariano Rubio Gobernador del Banco de España, acaba a la presó. Barrionuevo ministre d'interior, acaba a la presó. Ell no dimiteix i l'acompanya fins les portes de la presó en una exhibició d''hombria'".

"Nomena Galindo a Euskadi, acusat de tortures, terrorisme d'estat i altres misèries, acaba a la presó. Durant el seu mandat es munta el GAL. Queda demostrat l'assassinat de 27 persones per part del terrorisme d'estat. Així com la pràctica habitual d'innombrables tortures. I més i més".

"Tanmateix en F. González no és un nazi. Només ex Secretario General del PSOE, un partit amb molta bona gent malgrat F González. Per cert, els agraïments pels seus consells d'alguns polítics catalans i molt intel·ligents els posa a la mateixa altura moral", ha conclòs Llach en el darrer tuit.

1/Mèrits de credibilitat democràtica del senyor Felipe González Márquez. Sota el seu mandat i responsabilitat succeïren aquests fets:
— Lluís Llach (@lluis_llach) August 31, 2015

2/Nomena Roldán Dir.Gen. Guardia Civil. Acaba a la presó./ Mariano Rubio Gobernador del Banco de España, acaba a la presó.
— Lluís Llach (@lluis_llach) August 31, 2015

3/ Barrionuevo ministre d'interior, acaba a la presó. Ell no dimiteix i l'acompanya fins les portes de la presó en una exhibició d "hombria"
— Lluís Llach (@lluis_llach) August 31, 2015

4/Nomena Galindo a Euskadi, acusat d tortures, terrorisme d'estat i altres misèries, acaba a la presó./Durant el seu mandat es munta el GAL
— Lluís Llach (@lluis_llach) August 31, 2015

5/Queda demostrat l'assassinat de 27 persones per part del terrorisme d'estat …així com la pràctica habitual d'innombrables tortures.
— Lluís Llach (@lluis_llach) August 31, 2015

6/i més i més…Tanmateix en F. González no és un nazi. Només ex Secretario General del PSOE, un partit amb molta bona gent malgrat FGonzález.
— Lluís Llach (@lluis_llach) August 31, 2015

7/Per cert, els agraïments pels seus consells d'alguns polítics catalans i molt intel·ligents els posa a la mateixa altura moral.
— Lluís Llach (@lluis_llach) August 31, 2015


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/lluis_llach_deixa_en_evidencia_felipe_gonzalez_112093.php
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: González, als catalans: "No us deixeu arrossegar cap a una aventura il·legal"

Missatge por Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
Pots respondre a temes en aquest fòrum