El CGPJ estudiarà demà la suspensió cautelar del jutge que va redactar la Constitució catalana

Ir abajo

El CGPJ estudiarà demà la suspensió cautelar del jutge que va redactar la Constitució catalana

Missatge por Portalcat el Dl Oct 13, 2014 1:10 pm

Els vocals estudiaran la proposta del Promotor de l'Acció Disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Antonio Jesús Fonseca-Herrero, que va incoar dijous passat expedient disciplinari per dues faltes molt greus de "ignorància inexcusable" en el compliment dels seus deures judicials i vulneració del deure observança del règim d'incompatibilitats.

El Promotor ha tingut en compte que Vidal ha considerat públicament "legítim" incomplir les lleis i la Constitució espanyola. A més, ha reconegut haver participat "sense autorització" en un grup de treball de composició "heterogènia i indeterminada" encarregat d'elaborar una Constitució per una Catalunya independent. El Promotor també argumentava en la seva proposta que Vidal ha realitzat de forma "reiterada" declaracions públiques en suport d'iniciatives polítiques encaminades a obtenir la independència de Catalunya.Tot això li ha portat a considerar que aquestes conductes poden constituir dues faltes disciplinàries molt greus tipificades en la Llei Orgànica del Poder Judicial. La infracció, tipificada en l'article 417.14, es refereix a la ignorància inexcusable en el compliment de deures judicials per vulneració del deure bàsic de fidelitat a la Constitució i a l'ordenament jurídic. L'altra falta, recollida en l'article 417.6, és la vulneració del deure observança del règim d'incompatibilitats de l'article 389.5 de la Llei Orgànica del Poder Judicial en relació amb l'article 1.3 de la Llei 53/84 d'Incompatibilitats del Personal al servei de les Administracions Públiques.SUSPENSIÓ CAUTELAREl Promotor, "donada l'extrema rellevància dels fets descrits, amb evident projecció pública i social", ha proposat així a la Comissió Disciplinària la suspensió cautelar de funcions de Santiago Vidal. Aquest acord ha estat ja notificat a l'afectat.L'associació de Jutges per a la Democràcia (JpD) s'ha pronunciat en contra de la seva decisió en considerar "inacceptable" que es vulgui castigar la "llibertat de consciència i expressió" del jutge i ha contraposat el seu cas al del president del CGPJ, Carlos Lesmes, que ha assessorat al Govern, o d'altres jutges que ho han fet amb FAES i no han estat formats expedient.El Promotor de l'Acció Disciplinària va prendre declaració el maig passat a Santiago Vidal i va preguntar als presidents del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i de l'Audiència de Barcelona si havia sol·licitat autorització o comunicat la seva participació en aquesta activitat.Vidal va manifestar als mitjans de comunicació que una desena de jutges participen en aquesta iniciativa i, encara que col·laboren amb ells alguns diputats del Parlament i representants d'entitats sobiranistes com l'ANC, no es tracta d'un encàrrec de la Generalitat ni del Parlament català ni de cap partit.L'esborrany de la Constitució --amb nou títols, 17 capítols i gairebé 100 articles--, estableix entre altres aspectes que Catalunya és una nació que es configura "des del punt de vista jurídic-polític com una república".Vidal s'explica entre la trentena de jutges que van redactar un manifest defensant la viabilitat jurídica de la consulta d'autodeterminació. Aquest assumpte també està sent investigat pel promotor de l'Acció Disciplinària, que té pendent elevar una proposta sobre aquests magistrats.


http://www.catalunyapress.cat/cat/notices/2014/10/el-cgpj-estudiara-dema-la-suspensio-cautelar-del-jutge-que-va-redactar-la-constitucio-catalana-110487.php
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: El CGPJ estudiarà demà la suspensió cautelar del jutge que va redactar la Constitució catalana

Missatge por Portalcat el Dt Oct 14, 2014 2:47 am

Santiago Vidal continuarà redactant la constitució catalana
El magistrat es mostra satisfet de la decisió del CGPJ: "Han prevalgut els arguments jurídics per davant dels polítics"
Xavier Lladó
El jutge Santiago Vidal ha deixat clar aquesta tarda en una entrevista a Catalunya Ràdio que continuarà redactant el projecte de constitució catalana, tot i que l'expedient disciplinari contra ell continua obert i s'ha de resoldre definitivament en un termini de sis mesos. Aquesta tarda s'ha sabut que el Consell General del Poder Judicial ha rebutjat apartar-lo de les seves funcions per la redacció d'una constitució catalana en el seu temps lliure.

Vidal ha anunciat que la futura constitució "tindrà pares i mares", ja que de les deu persones que l'estan redactant quatre són dones i sis són homes. L'esborrany veurà llum entre finals de 2014 i principis de 2015; tindrà 97 articles a diferència dels 169 de la constitució espanyola i es vol que sigui un document molt participatiu, que es publicarà a les xarxes socials i desitgen que sigui una bona eina per al Parlament.

El magistrat català s'ha mostrat satisfet després que la Comissió Disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) hagi rebutjat suspendre'l cautelarment de sou i feina. "Han prevalgut els arguments jurídics per davant dels polítics i això és una demostració de confiança de cara a la ciutadania", ha dit.

"A Madrid encara hi ha gent responsable que analitza els fets des de la independència, sense acceptar cap tipus de pressions o d'interferències, i han acabat resolent d'acord amb el dret" ha afirmat. Vidal ha precisat, però, que això "és només la primera part del partit". "No sempre és bo que anem guanyant 1-0, ara falta la segona part", ha dit.

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/el_cgpj_no_suspen_per_ara_el_jutge_santiago_vidal_103769.php
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum