El racisme dels polítics actuals (Jordi Casacuberta) recull artícles

Ir abajo

El racisme dels polítics actuals (Jordi Casacuberta) recull artícles

Missatge por Portalcat el Dj Oct 31, 2013 6:51 pm

Els últims anys a Catalunya hem tingut una arribada massiva de persones d'altres països, en gran part promoguda pels polítics i els grans empresaris per tal d'aprofitar-se de la mà d'obra barata, per enriquir-se i així no haver de pagar sous decents als catalans per tal de fer les mateixes tasques. El cas és que mentre han anat arribant no s'ha fet cap política per tal que aquesta gent no formés els seus guetos i quedessin apartats de la societat, ja que la visió racista d’alguns desaprensius era la d'aprofitar-se’n, no la d'acceptar-los com un ciutadà més.

Des que ha començat la crisi -i per tant aquesta gent igual com molts catalans s'han quedat sense feina- la política ha estat la de mirar quin suc se'ls podia seguir traient. Econòmicament ja no ofereixen rendiment perquè no hi ha llocs de feina on posar-los però tenen una cosa molt preuada pels polítics: el dret a votar, una cosa que molts d'ells ja tenen en portar uns anys vivint aquí i que la resta a poc a poc va aconseguint. Ara bé, evidentment, que puguin votar no vol dir que els considerin iguals. No, segueixen veient-los com un factor del qual aprofitar-se i per tant no els interessa que aquesta gent sigui integrada i entenguin la nostra democràcia i els seus valors, ideologies etc.

El que busquen és simplement enredar-los i que votin uns partits determinats. Per aconseguir-ho tot s'hi val: subvencionar-los les seves associacions identitàries, donar-los ajudes sense mirar quin ús se’n fa, fer la vista grossa amb els incompliments de les normes, fer la pilota als seus líders a canvi d’unes fotos, etc. Alguns partits fins i tot han creat associacions d'immigrants properes als seus postulats, amb la finalitat de satel·litzar-los dins les seves òrbites i utilitzar-los quan calgui.

Aquestes polítiques racistes estan sent nefastes per a Catalunya, ja que s'estan destinant uns recursos públics, molt preuats en els temps que vivim, a comprar vots. Però és que a més a més comporten un drama humà al darrere. En posaré un exemple: l'altre dia parlava amb un professor de matemàtiques, parlàvem del poc nivell que tenen els alumnes actualment i de la crisi de l'escola actual, i la conversa va derivar cap als alumnes d'origen forà que ell té. El cas és que la millor alumna (amb diferència) de la classe és una noia marroquina. Aquesta noia li explicava fora de l'aula els problemes que ella té. Resulta que no vol seguir sent musulmana, no li agrada el tracte que aquesta cultura dóna a la dona i li agradaria poder-hi renunciar. Aquest fet que tots podríem veure com una cosa ben normal i fàcil d’assolir, a ella li resulta impossible. Per fer-ho s'hauria d'enfrontar no només a la seva família sinó a tota la seva comunitat (comunitat que recordem viu apartada de la societat gràcies a les polítiques racistes) i que per tant no té cap punt de suport per fer el pas.

Aquesta noia a nosaltres ens preocupa, perquè vol ser una catalana més, vol incorporar-se a la nostra comunitat, però les polítiques racistes d'apartar els estrangers dels autòctons fan que li sigui impossible. Aquesta noia no té cap més remei que seguir sent musulmana tot i viure en un país democràtic i lliure perquè, malgrat en teoria tenir els mateixos drets que la resta, a la pràctica no és així.

Per fets com aquest alguna gent ens estem organitzant políticament, ja que estem farts de racisme. Volem una Catalunya on tots siguem iguals i això només ho aconseguirem tallant d'arrel el suport als identitaris i no subvencionant-los més. Els ajuts públics han de ser per a persones com l'alumna que he posat d'exemple, que fan un esforç i volen ser un ciutadà català més; no per a aquells que formen guetos i només serveixen per crear unes zones conflictives que, això sí, els polítics racistes ja s'afanyaran a visitar de tant en tant per fer-se la foto i recordar-los que els han de votar cada quatre anys.


http://opinio.e-noticies.cat/la-punteta/el-racisme-dels-politics-actuals-80258.html#ini_comen
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: El racisme dels polítics actuals (Jordi Casacuberta) recull artícles

Missatge por Portalcat el Ds Nov 09, 2013 2:39 am

Contra els identitaris
Jordi CasacubertaHi ha un acudit molt divertit del dibuixant JAP, que circula per les xarxes socials des de fa temps, on es veu un paio carregat de banderes espanyoles que li diu en to exclamatiu: "nacionalista!" a un noi que porta la bandera catalana.

Una cosa semblant passa amb el tema identitari. Alguna gent que defensem la catalanitat de Catalunya, és a dir que volem viure en un país normal, on la cultura i llengua catalanes siguin les comunes a tots els habitants, ens surten personatges defensors de la imposició d'altres cultures i ens posen l'etiqueta d'identitaris.


Identitari no és aquell qui viu en la catalanitat a Catalunya i la defensa, igual com nacionalista no és el qui viu l'existència de la nació catalana com una cosa normal. Els identitaris i nacionalistes són aquells que vénen de fora a imposar-nos la seva identitat, que malgrat viure en un nou país no tenen educació ni respecte, no volen integrar-se i volen conservar la seva identitat original encara que per fer-ho hagin de menystenir la del poble que els ha acollit. Els identitaris defensen que les seves normes forànies prevalguin sobre les que hem anat construint entre tots durant segles.


Exemples d'identitaris n'hi ha molts. Són aquells espanyols que porten més de quaranta anys vivint a Catalunya i no han fet mai cap esforç per entendre i parlar en català, o per incorporar-se mínimament a la nostra comunitat nacional. Són també aquells individus que reclamen imposar símbols religiosos encara que denigrin la dona. Són aquells tipus que s'ajunten amb bandes d'un color de vestir determinat i es barallen amb les d'altres colors. Identitaris també són aquells capitostos que pressionen la seva gent per tal que no facin passos cap a la incorporació al poble i a la terra d'acollida.


El problema greu d'això, però, és que aquestes acusacions han fet forat i les víctimes hem esdevingut mentalment els botxins. En part per culpa dels nostres polítics, que cedeixen a qualsevol exigència dels identitaris a canvi d'un grapat de vots que els permetin mantenir la seva situació privilegiada, tot fent-los el joc en lloc de parar-los els peus. Així,als menjadors de moltes escoles catalanes, un aliment tan nostrat com el porc ha quedat proscrit dels menús infantils. Els nens han de menjar canelons vegetarians o macarrons amb tonyina per no ofendre els identitaris. El Nadal s'ha de dir festa d'hivern per no molestar els identitaris. A Catalunya hem de ser bilingües per no incomodar els identitaris, i fins i tot hem de demanar la independència en altres idiomes per no excloure'ls.


Ja n'hi ha prou de cedir. Les diferents cultures poden ser una gran riquesa, però cadascuna ha estat forjada al seu propi territori i és allà on ha de perviure. Nosaltres no podem permetre als identitaris que desfacin tot allò que hem construït, no només per a nosaltres, sinó també per a ells. Ells han emigrat a Catalunya perquè creuen que aquí hi tindran un futur millor;perquè al seu país i amb la seva identitat no han sabut o pogut desenvolupar-se plenament com a persones.


Per tant, se'ls ha de demanar que no vulguin exportar la identitat del seu lloc d'origen. L'han de deixar de banda si volen prosperar a Catalunya, tot adoptant la nostra manera de viure i formar part d'aquesta gran comunitat que som els catalans. Si ho fan així els acceptarem amb els braços oberts. Però cal també deixar-los clar que si no ho fan,mai no encaixaran entre nosaltres i hauran de tornar a emigrar, ja que la mateixa societat d'acollida els hi tancarà les portes.

http://opinio.e-noticies.cat/la-punteta/contra-els-identitaris-80466.html
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: El racisme dels polítics actuals (Jordi Casacuberta) recull artícles

Missatge por Portalcat el Dj Mar 20, 2014 7:00 pm

La nacionalitat no és un joc

per Jordi Casacuberta (Organització Front Nacional de Catalunya)Si pregunteu a qualsevol persona a quin país del món voldria viure o voldria que el seu s’hi assemblés, pràcticament sempre la resposta és Suïssa. Per la qual cosa ara que el país va cap a la independència caldria agafar-lo com a model i els polítics haurien de defensar-ne la seva manera de fer aplicada a Catalunya, començant per la nacionalització de ciutadans.

Fa un parell de dies CDC va dir que per tenir la nacionalitat en el futur estat caldria tenir uns breus coneixements de català. Coneixent-los, suposo que sabent dir bon dia, bona tarda i m’agrada el pa amb tomàquet n'hi haurà prou, ja que també volen l’oficialitat del castellà i, òbviament, si un nouvingut ha d’aprendre una llengua aprendrà només la castellana que li servirà per viatjar a altres excolònies espanyoles i a la metròpoli decadent.

A Suïssa per obtenir la nacionalitat cal parlar perfectament la llengua del cantó on es vol viure, haver-hi viscut un mínim de 12 anys, integrar-se en la manera de fer suïssa, familiaritzar-se amb els costums i tradicions, complir les normes i no suposar una amenaça interna ni externa per al país. És a dir, si agafem aquest model de nacionalització de democràcia avançada per a Catalunya, no podran com és lògic ser nacionalitzats tots aquells que hagin treballat contra el procés d’independència, ja que suposen una amenaça interna. Així mateix, altres habitants de Catalunya que viuen en els seus ghettos i no han volgut ser partícips del país tampoc no podran obtenir la nacionalitat. Això no vol dir que tota aquesta gent si té feina i és necessària no puguin obtenir un permís de residència i segueixin vivint aquí com passa a Suïssa.

Per tant ni que portéssim a l’extrem la proposta de CDC i una persona tingués un nivell de català com el d’Espriu però participés en l’estil de vida de les bandes llatines, aplicant el model suís, no seria nacionalitzat encara que hagués nascut aquí. Si volem ser un país envejable hem d’arraconar d’una vegada la nefasta frase pujoliana de “és català tothom qui viu i treballa a Catalunya”. El senyor Messi per posar un exemple viu i treballa aquí però si li preguntem, ni ell mateix entendrà que se’l consideri català. Per ser català, igual que per ser suís, cal una voluntat clara de ser-ho. I per ser-ho s’ha de renunciar a la nacionalitat d’origen i adoptar la nova. Tothom en pot ser però cal un esforç. La nacionalitat no es pot regalar com si fos un cromo, la nacionalitat implica uns drets, uns deures, una responsabilitat i el més important una consciència i voluntat de formar part d’una comunitat nacional. I aquesta voluntat no va lligada només a l’idioma. A Catalunya en tenim l’exemple amb molta gent que parla català amb dificultats -o no el parla- però que han educat els seus fills a estimar el país i ser-ne un més: aquesta gent òbviament ha fet un esforç i poden ser nacionalitzats. D’altres de la mateixa generació, com deia fa uns dies la historiadora Anna Tarrés, han actuat com a colons. Aquests, evidentment, han de mantenir la nacionalitat espanyola i no gaudir de la catalana amb les conseqüències que això comportaria. Passarien a ser únicament residents ja que ells mateixos així ho han defensat sempre.

Deixar clar quin model d’obtenció de nacionalitat s’aplicarà és un debat que no es pot deixar de banda ja que és una de les columnes bàsiques de qualsevol país. Una mala política en aquest sentit pot tenir unes implicacions i conseqüències nefastes. Per això Suïssa, el país on tothom voldria viure, ho té tan ben delimitat.


http://opinio.e-noticies.cat/la-punteta/la-nacionalitat-no-es-un-joc-83864.html
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: El racisme dels polítics actuals (Jordi Casacuberta) recull artícles

Missatge por Portalcat el Dc Abr 30, 2014 11:47 am

Catalunya terra de pas o parada i fonda?

Des de petit m’han dit que Catalunya era terra de pas. Potser abans era veritat però en els darrers seixanta anys aquesta dita ha deixat de ser certa ja que la nostra terra ha passat a ser final de trajecte, parada i fonda. En els seus inicis aquesta situació va ser causada per la planificació sistemàtica de les autoritats franquistes, en connivència amb empresaris botiflers, col·laboracionistes i hispanocèntrics, que usaven la mà d’obra barata en benefici propi i del règim feixista.Ara bé des de la transició fins a l’arribada de la crisi ha continuat aquesta dinàmica per culpa de les elits polítiques que, fent servir els recursos dels catalans, s’han dedicat a subvencionar la immigració per tal que seguissin immersos en una realitat paral·lela que els impedís progressar. Han usat per aconseguir-ho una colla de guardians del ghetto que s’han enriquit abusant del sentiment nostàlgic d’aquestes persones.Aquests “kapos”, gràcies a ser els únics subvencionats, han esdevingut cacics d’aquestes comunitats eliminant així els possibles líders naturals o dissidents que lògicament haurien treballat per la integració d’aquestes comunitats. Tot això és visible en els organitzadors de la Feria de Abril, a les anomenades “casas regionales” o, actualment, en les associacions de la nova immigració extracomunitària que reben diners de l’administració perquè actuïn de la mateixa manera.Se subvencionen uns dirigents que obliguen les seves comunitats a no sortir-se dels costums i tradicions del seu lloc d’origen per tal que no s’integrin. Aquests capitostos, així mateix, utilitzen el fet que tenen la gent controlada per exigir drets per a les seves comunitats segregades, privilegis personals per a ells, i cap deure.Aquest fet és transversal en tots els polítics que atorguen aquestes subvencions per comprar vots com ha quedat palès els darrers temps en les primàries del decadent Partit Socialista de Catalunya. D’aquesta manera intenten mantenir l’status quo que els convé, encara que això perjudiqui la convivència del poble i generi conflictes socials i culturals.Si Catalunya esdevé un estat hauria de replantejar-se la política de subvencions i ajudes. En cap cas no s’haurien de subvencionar entitats que treballin per la no integració a la realitat nacional catalana. Però encara menys organitzacions criminals com els LatinKings, que van ser absurdament legalitzats el 2006 a Barcelona per un regidor pretesament independentista i teòricament preocupat per la seva nació. I és que el nostre deu ser l’únic país del món on donem subvencions fins i tot per comprar les navalles amb què els delinqüents apunyalen els seus ciutadans.D’altra banda les ajudes socials han de ser finalistes, mai en metàl·lic sinó en espècies (llum, menjar, aigua, etc.) i amb un control de seguiment i uns rigorosos condicionants d’integració en la realitat nacional catalana i acceptació de les normes establertes, com les que ja s’estan aplicant a molts indrets d’Europa,on si no estàs plenament immers en la societat d’acollida i/o nacionalitzat hi ha una limitació temporal per a aquesta mena d’ajuts.Per tant, el que no podem fer en aquesta nova etapa és continuar amb les maneres de fer espanyoles ja que podem trobar-nos en casos com el dels 300 espanyols que Bèlgica ha hagut d’expulsar perquè s’aferraven a parasitar de l’erari públic com a modus vivendi, igual que malauradament també passa aquí. Les subvencions i les ajudes han de servir per tirar endavant i integrar-se en la societat. Si part de la població subsisteix exclusivament d’elles ens passarà com a Andalusia i Extremadura, on gran part de la població que no és funcionària malviu de subvencions, un fet insostenible en qualsevol societat.Fent això Catalunya esdevindrà una nació europea normal i podrà tornar a ser certa la dita popular de “Catalunya terra de pas”, on acolliríem a tothom sempre que vingui a treballar, a respectar, a incorporar-se al país i mai a imposar. Els immigrants, els d’abans i els d’ara, han d’entendre que Catalunya és una terra que si funciona i els ha atret és per la nostra manera de fer i per la nostra cultura de l’esforç. Però si volen imposar la seva, al final es transformarà en un succedani del seu lloc d’origen i per tant hauran de tornar a emigrar. Ells, sí, però també nosaltres!

http://opinio.e-noticies.cat/la-punteta/catalunya-terra-de-pas-o-parada-i-fonda-84882.html
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: El racisme dels polítics actuals (Jordi Casacuberta) recull artícles

Missatge por Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum