VIDEO TV3 "HOLA EUROPA!"

Publicar un tema nou   Respondre al tema

Veure tema anterior Veure tema següent Ir abajo

VIDEO TV3 "HOLA EUROPA!"

Missatge por Portalcat el Ds Maig 11, 2013 12:50 am

Trenta-una persones reflexionen sobre el dret a l'autodeterminació i la situació política que es viu a Catalunya, la més transcendent de la seva història moderna. "Hola, Europa"! és un viatge que transcorre pels paisatges, les ciutats i les idees. I rebat cada un dels missatges de la por.

El 80% dels diputats al Parlament de Catalunya donen suport a una consulta per decidir el futur col•lectiu i polític del país. Un 55% dels catalans ha manifestat, segons les enquestes, la seva voluntat de donar suport a una Catalunya amb estat propi. Aquestes xifres no es donen en cap de les nacions que han formulat la possibilitat d'esdevenir independents dels estats als quals pertanyen: el Quebec, Flandes, Escòcia o el País Basc. El fet més transcendent del moment polític que viu Catalunya respon al dret democràtic de poder decidir el futur constitucional del país.

El documental indaga i reflexiona sobre les raons d'aquest posicionament, des de la situació actual, i aborda els arguments i les dificultats que aquest procés pacífic i democràtic haurà de superar.

"Hola, Europa!" fa un recorregut per tot el territori de Catalunya, de nord a sud. Visita les glaçades aigües de l'estany de Sant Maurici i la Ratera; els paisatges fets de vent, aigua i roca del cap de Creus; els meandres verds i rogencs de l'Ebre. De la natura passa al paisatge treballat de les quatre capitals catalanes: Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona. I 15 persones anònimes, 15 retrats, són la representació dels ciutadans de Catalunya. Per reflexionar sobre el present i el futur del país, "Hola, Europa!" recull les opinions i les anàlisis de 31 persones.

TEMES

-L'encaix Catalunya-Espanya: fracàs d'Espanya? Fracàs del catalanisme polític?
-Les raons de fons de la manifestació de l'Onze de Setembre del 2012.
-Un estat en contra? Llengua, cultura, competències, infraestructures, finançament.
-Models econòmics i territorials diferents.
-És encara possible, una espanya federal?
-El dret a decidir: legalitat-legitimitat.
-Societat dividida? Societat cohesionada.
-L'economia davant el repte de l'estat propi: empreses, multinacionals i finances. Organitzacions empresarials i sindicats. La pressió dels "lobbys".
-El procés polític: negociació amb l'estat per fer possible una consulta.
-La visió de la Unió Europea..
-Decidir el futur.

ELS ARGUMENTS DE LA POR

El documental rebat amb arguments 10 qüestions del discurs de la por.
Llengua; Cultura; Pensions; Llum; Boicot; El cost; Telecomunicacions; Euro, aranzels, nacionalitat; El deute; Aigua.ENLLAÇ REL·LACIONAT

ADEU ESPANYA!
http://portalcatala.forocatalan.com/t1309-tv3-documental-adeu-espanya#2881
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Veure tema anterior Veure tema següent Tornar a dalt


Publicar un tema nou   Respondre al tema
 
Permisos d'aquest fòrum:
Pots respondre a temes en aquest fòrum