VIDEO TV3 "HOLA EUROPA!"

Ir abajo

VIDEO TV3 "HOLA EUROPA!"

Missatge por Portalcat el Ds Maig 11, 2013 12:50 am

Trenta-una persones reflexionen sobre el dret a l'autodeterminació i la situació política que es viu a Catalunya, la més transcendent de la seva història moderna. "Hola, Europa"! és un viatge que transcorre pels paisatges, les ciutats i les idees. I rebat cada un dels missatges de la por.

El 80% dels diputats al Parlament de Catalunya donen suport a una consulta per decidir el futur col•lectiu i polític del país. Un 55% dels catalans ha manifestat, segons les enquestes, la seva voluntat de donar suport a una Catalunya amb estat propi. Aquestes xifres no es donen en cap de les nacions que han formulat la possibilitat d'esdevenir independents dels estats als quals pertanyen: el Quebec, Flandes, Escòcia o el País Basc. El fet més transcendent del moment polític que viu Catalunya respon al dret democràtic de poder decidir el futur constitucional del país.

El documental indaga i reflexiona sobre les raons d'aquest posicionament, des de la situació actual, i aborda els arguments i les dificultats que aquest procés pacífic i democràtic haurà de superar.

"Hola, Europa!" fa un recorregut per tot el territori de Catalunya, de nord a sud. Visita les glaçades aigües de l'estany de Sant Maurici i la Ratera; els paisatges fets de vent, aigua i roca del cap de Creus; els meandres verds i rogencs de l'Ebre. De la natura passa al paisatge treballat de les quatre capitals catalanes: Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona. I 15 persones anònimes, 15 retrats, són la representació dels ciutadans de Catalunya. Per reflexionar sobre el present i el futur del país, "Hola, Europa!" recull les opinions i les anàlisis de 31 persones.

TEMES

-L'encaix Catalunya-Espanya: fracàs d'Espanya? Fracàs del catalanisme polític?
-Les raons de fons de la manifestació de l'Onze de Setembre del 2012.
-Un estat en contra? Llengua, cultura, competències, infraestructures, finançament.
-Models econòmics i territorials diferents.
-És encara possible, una espanya federal?
-El dret a decidir: legalitat-legitimitat.
-Societat dividida? Societat cohesionada.
-L'economia davant el repte de l'estat propi: empreses, multinacionals i finances. Organitzacions empresarials i sindicats. La pressió dels "lobbys".
-El procés polític: negociació amb l'estat per fer possible una consulta.
-La visió de la Unió Europea..
-Decidir el futur.

ELS ARGUMENTS DE LA POR

El documental rebat amb arguments 10 qüestions del discurs de la por.
Llengua; Cultura; Pensions; Llum; Boicot; El cost; Telecomunicacions; Euro, aranzels, nacionalitat; El deute; Aigua.ENLLAÇ REL·LACIONAT

ADEU ESPANYA!
http://portalcatala.forocatalan.com/t1309-tv3-documental-adeu-espanya#2881
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum