el ministre Wert continua la seva yihad españolitzadora

Publicar un tema nou   Respondre al tema

Veure tema anterior Veure tema següent Ir abajo

el ministre Wert continua la seva yihad españolitzadora

Missatge por Portalcat el Dt Des 04, 2012 11:27 am

Ofensiva del PP contra el català

Wert preveu situar-lo com a "quarta llengua"


La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha comparegut davant els mitjans per denunciar que l’esborrany de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, presentada pel Ministeri de Cultura, és "l'ofensiva més gran contra el català des de 1978".

Segons ha dit, aquesta llei impulsada pel ministre José Ignacio Wert, preveu situar el català "com a quarta llengua" a l'educació primària, com si fos una assignatura d'especialització. També introdueix el concepte de "llengua materna perquè el català deixi de ser vehicular".

"Demostra molt poca reflexió, perquè de llengües maternes, a Catalunya, actualment n'hi ha unes quantes", ha explicat la consellera abans de voler "denunciar que aquest ha estat un text amagat i l'han comunicat un cop fetes les eleccions a Catalunya".

"Portem moltes reunions, la mateixa directora general d'ordenació de secundària divendres estava a Madrid a una reunió amb el text anterior i encara no està aprovada l'acta d'aquella sessió i avui al migdia ens arriba un nou text amb una intencionalitat molt clara", ha afegit.

"Era un projecte que havia de ser millorar el rendiment", ha lamentat la consellera la qual ha considerat que "el que els interessa és trencar el model d'escola catalana i deixar la llengua en una situació que des de l'any 78 no havíem tingut". També ha explicat que el projecte de llei contempla que es pugui obtenir el títol d'ESO o de Batxillerat "sense examinar-se de català".

http://societat.e-noticies.cat/ofensiva-del-pp-contra-el-catala-70714.html
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: el ministre Wert continua la seva yihad españolitzadora

Missatge por Portalcat el Dt Des 04, 2012 11:29 am

"Es el ataque más grave a la lengua catalana desde 1978 –y antes estaba prohibida– y rompe el sistema educativo catalán". Así ha calificado este lunes la consellera de Educació, Irene Rigau, el texto de la Ley Orgánica de Mejora de la Calidad Educativa del Gobierno español, que relega al catalán en Primaria a "la cuarta lengua", cuando ahora es la vehicular.


Según denunció Rigau, el ministro de Educación, José Ignacio Wert, le hizo llegar a mediodía un nuevo borrador de la ley, que "nada tiene que ver" con el que se había discutido hasta la semana pasada y que Wert "escondió" durante las eleciones catalanas, según Rigau.

Un día antes de la Conferencia de Educación que se celebra este martes en Madrid y donde la Generalitat se opondrá a este nuevo texto, el Ministerio hizo públicos unos cambios que, entre otras cosas, según Rigau, sitúan el catalán como "lengua de especialidad", por detrás de las "troncales" (el castellano y la primera lengua extranjera) y la específica (la segunda lengua extranjera).

Es una ofensiva contra el catalán, ningún ministro se había atrevido a tanto en toda la DemocraciaSegún Rigau, el nuevo texto de la ley fija que "los padres tienen derecho a escoger la lengua vehicular de sus hijos" y, hasta que la Generalitat no lo garantice, las familias podrán escolarizar a los alumnos en centros privados y "la Administración deberá sufragar sus gastos de escolarización".

"Nunca un texto del Ministerio había despreciado tanto el catalán", afirmó la consellera: "Es una ofensiva contra el catalán como nunca, ni ningún ministro se había atrevido en toda la Democracia".

Además, según denunció la consellera de Educació, la normativa pretende ir hacia un modelo del "50-50", sin que el catalán sea la lengua vehicular, y solo establece que se pueda "compensar la lengua menos normalizada en una proporción razonable". Rigau lamentó que la nueva ley no busque mejorar la calidad de la educación, sino, simplemente, "reducir el catalán en las aulas" a niveles solo superados durante las épocas de Dictadura.
"Lengua materna"

La consellera puso un ejemplo de la intención de Wert de asegurar "un tratamiento residual al catalán" en las aulas. Se refirió a la prueba de evaluación, ya que la nueva ley fija que el alumno ejecute la llamada Área de Comunicación "en su lengua materna".

Según Rigau, esta medida está pensada para que "el catalán no sea la lengua vehicular", pero, tal como apuntó la consellera, el ministro no se ha dado cuenta que, en Catalunya, no solo hay niños cuya lengua materna es el catalán o el castellano, sino que los hay originarios de muchos países.
Evaluarse no será obligatorio

El hecho de que el catalán deje de ser una materia troncal –ahora lo es– y pase a ser una "de especialidad" significa que no sería obligatorio que los alumnos se examinen de lengua catalana cada vez que lleguen a un final de ciclo.

Es decir, pueden acabar la ESO y el Bachillerato sin la necesidad de acreditar que saben catalán, según especificó Rigau. La comunidad educativa, como el sindicato mayoritario en la educación USTEC, rechazó esta normativa y reclamó a la Generalitat que "no la aplique".


http://www.20minutos.es/noticia/1666820/0/ley-wert/relega-catalan/cuarta-lengua/
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: el ministre Wert continua la seva yihad españolitzadora

Missatge por Portalcat el Dt Des 04, 2012 2:36 pm

Com ataca Wert la immersió lingüística?

L'esborrany de la LOMCE pretén relegar el català a quarta llengua · Us n'exposem els punts bàsics

El ministre José Ignacio Wert va enviar ahir l'esborrany de la llei orgànica de millora de la qualitat de l'ensenyament (LOMCE) que torna a suposar un atac a la immersió lingüística catalana. En aquest projecte, la llengua catalana queda relegada a quarta llengua en l'ensenyament de primària i secundària. Aquest tracte del català incompleix tant la constitució com l'estatut.

La LOMCE distingeix les assignatures en tres categories: les troncals (el castellà i la primera llengua estrangera), les específiques (la segona llengua estrangera) i les especialitats (el català). Les primeres hauran d’ocupar un mínim del 50% de l’horari, les segones com a màxim també el 50% i les terceres no tenen assignat un temps mínim.

El títol d'ESO sense català

Els alumnes podran obtenir el títol d'ESO o batxillerat sense necessitar el català. Per obtenir aquests títols els alumnes s'hauran d'examinar de totes les assignatures troncals, algunes específiques i només una d'especialitat, on es troba el català. A més, el ministeri d'educació tindrà més pes a l'hora d'establir els continguts de les matèries troncals com ciències, matemàtiques, llengua i anglès.

L'ús del català reduït a algunes assignatures

L'ús de les llengües cooficials com el català quedarà reduït a algunes assignatures, en hores lectives a 'proporcions equilibrades', segons l'esborrany. A més, les comunitats autònomes hauran de pagar l'educació privada d'aquells nens que vulguin ser escolaritzats en castellà, mentre l'administració no estableixi quines matèries s'impartiran en català i quines en castellà.

Un altre canvi de l'esborrany és que per avaluar la competència comunicativa en les proves de primària es farà en la 'llengua materna' de l'alumne. Per a la consellera Irene Rigau això és fet 'per demostrar que el català no ha de ser la llengua vehicular'.

El batxillerat d'arts escèniques, música i dansa no desapareix

El primer esborrany del projecte pretenia eliminar les modalitats de batxillerat d'arts escèniques, música i dansa, però ara sembla que aquestes línies no es perdran.

Aquesta proposta de reforma de la LOMCE ha sortit a la llum just després de les eleccions catalanes i el dia abans de la conferència sectorial d'educació, on es trobaran tots els consellers d'educació autonòmics.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4061598/20121204/ataca-wert-immersio-linguistica.html
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: el ministre Wert continua la seva yihad españolitzadora

Missatge por anonim el Dc Des 05, 2012 12:41 pm

el feixisme torna amb un pp molt d'època fraquista-espanya, déu i pàtria-.
tot el dret per a una minoria i per a la gran majoria que volem un país català unit per la seva llengua nativa se'ns reprimeix amb duresa, això no és democràcia?, a Catalunya estem sota un règim castellanizador i opressor contra la cultura nativa.és que és això el que ha d'importar, que aci mai a arribat la democràcia real, dret a decidir per una independència pacífica, dret a parlar en català com catalans que som totes les gents vent vingudes a aquesta, bona terra ,-nunca se debe imponer nada a la fuerza pues eso es totalitario y dictador,ho dic en castellà perquè s'assabentin a madrid.
la propera mani hauríem de fer foc perquè tothom s'assabenti de la realitat genocida cultural que ens imposa Castella, foc controlat es clar,

"com en les falles", no caixers, contenidors ni mobilari públic, una roda en flames en llocs segurs de no produir desgràcia alguna , així seria un _!que cremi el carre!_ però simbòlic.

visca la independenc manifa

anonim
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

Re: el ministre Wert continua la seva yihad españolitzadora

Missatge por Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Veure tema anterior Veure tema següent Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
Pots respondre a temes en aquest fòrum