Vergonyós: el govern incrementa en 1.800 milions despesa d’armament i encara en deuen més de 25.000

Publicar un tema nou   Respondre al tema

Ir abajo

Vergonyós: el govern incrementa en 1.800 milions despesa d’armament i encara en deuen més de 25.000

Missatge por Portalcat el Dl Set 10, 2012 12:30 pm

Absolutament vergonyós, però tan real com increïble: el goverrn espanyol va decidir ahir incrementar el pressupost militar gairebé 1.800 milions d’euros, més d’una tercera part del que li pidola el Govern català per poder sobreviure.
Per decret, com feien als seus bons temps, han aprovat augmentar el pressupost de Defensa gairebé un 30%. Han retallat en totes les polítiques socials, en dependència, en polítiques actives, en beques. I tenen la poca vergonya d’incrementar de manera espectacular la despesa militar!
Mentre la crisi angoixa cada cop més famílies per l’agreujament de les situacions d’atur, pobresa, desnonaments, pèrdua de drets i salaris... Mentre Catalunya tanca hospitals i acomiada professors al diktat de governs de dretes (català, espanyol i alemany) que alliçonen austeritat... Mentre Espanya nega el concert econòmic a Catalunya i pretèn imposar severes condicions per atorgar-nos un crèdit amb els diners que ens espolia...
Quan es van aprovar els PGE ja vam advertir que la partida de Defensa no s’ajustava a la realitat i que, com han fet en els darrers anys, l’ampliarien mitjançant el Fons de Contingència i altres instruments així (és per això que tenim presentada una Proposició de Llei perquè no es pugui utilitzar el Fons de Contingència per a despesa militar). Però la mentida del Ministeri de Defensa és tan gran que, malgrat saber que devia més de 2.300 milions d’euros, només en va pressupostar 5 milions per pagar el deute.
De fet, aquesta primavera ja vam denunciar –tot reclamant la compareixença del Ministre de Defensa i del d’Hisenda- que s’havia aprovat una aplicació del crèdit del Fons de Contingència de gairebé 300 milions d’euros per a despesa militar. El més greu, però, és que havien fet ús del Fons per augmentar el Pressupost de Defensa abans que s’aprovessin els Pressupostos de l’Estat que els dotaven. És a dir, que abans d’aprovar els Pressupostos, ja els havien alterat, augmentant el de Defensa un 4% i reduint el Fons de Contingència en més del 10%. Aquesta maniobra els va permetre mentir novament a la població dient que reduïen el Pressupost de Defensa quan, en realitat, el continuaven augmentant.
I menteixen perquè els fa vergonya dir a la població que gasten al voltant de 20.000 milions d’euros en el total de la despesa militar, més de 50 milions d’euros al dia. Des de 1996, el Pressupost militar ha crescut de manera alarmant amb la compra de grans superprojectes armamentístics. Ho va començar l’Aznar de Perejil i de les Açores, però ho va continuar el ZP del No a la Guerra i l’Aliança de Civilitzacions.
El pitjor de tot és que amb aquest crèdit no s’eixuguen els deutes militars. Estem hipotecats militarment fins al 2040 per una quantitat propera als 30.000 milions d’euros. I ho han fet aquells, d’un color i de l’altre, que tenen la barra d’acusar la ciutadania d’haver gastat per sobre de les seves possibilitats.


http://in.directe.cat/joan-tarda/blog/8525/vergonyos-el-govern-incrementa-en-1.800-milions-despesa-darmament-i-encara-en-deuen-mes-de
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Vergonyós: el govern incrementa en 1.800 milions despesa d’armament i encara en deuen més de 25.000

Missatge por Portalcat el Dc Nov 07, 2012 10:33 pm

Espanya es gasta 1.800 milions d'euros en armament

04.11.2012

El crèdit que demana el Ministerio de Defensa serà finançat a través de deute públic


És conegut per tots els ciutadans que l’època en la que vivim és una època difícil. La Unió Europea demana grans esforços als dirigents d’estats per a que minimitzin el dèficit i estabilitzin el deute públic. A Espanya s’han pres decisions impopulars com ara pujar l’IVA, un impost regressiu que afecta a les classes populars, o l’euro per recepta.

En canvi, el que es fa difícil d’entendre és que el Ministerio de Defensa demani un crèdit de 1.800 milions d’euros per a la compra d’armament i vehicles militars, entre ells, un avió i dos helicòpters. El BOE descriu precisament que “El crédito extraordinario que se concede por este real decreto-ley en el Presupuesto del Ministerio de Defensa se financiará con Deuda Pública.” És a dir, les retallades del govern i altres mesures extraordinàries que ofeguen als ciutadans de l’Estat espanyol hauran servit per a finançar material de guerra.

http://www.cronica.cat/noticia/Espanya_es_gasta_1.800_milions_deuros_en_armament
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
Pots respondre a temes en aquest fòrum