EL LIBDUB PER LA LLENGUA 3D (PERPINYÀ 2012)

Publicar un tema nou   Respondre al tema

Ir abajo

EL LIBDUB PER LA LLENGUA 3D (PERPINYÀ 2012)

Missatge por Portalcat el Dl Abr 02, 2012 11:28 am
un rècord mundial per la llengua catalana, per una llei, per un dret

El 31 de març de 2012, 7153 persones participaven a la gravació del Lipdub pel català.
Un vídeo clip per a reivindicar un dret i una llei per les llengües minoritzades per l'Estat francès.
Amb 7153 persones, els nord-catalans aconseguíem un rècord mundial per la llengua catalana.

La reivindicació és simple: VOLEM que l'Estat francès ratifiqui la Carta Europea de les llengües dites minoritàries, per ratificar la dita Carta l'Estat ha de fer canvis a la Constitució i ha de reconèixer que la llengua francesa no és l'única llengua de la república.

Volem la llibertat d'usar la nostra llengua en tota normalitat, volem la igualitat per a totes les llengües, llavors parlarem de fraternitat.

Le 31 mars 2012, 7153 personnes ont participé à l'enregistrement du "Lipdub pel català."
Un clip vidéo pour réclamer un droit et une loi pour les langues minorisées par l'Etat français.
Avec 7153 personnes, les nord-catalans ont obtenu le record du monde pur la langue catalane.

La revendication est simple: nous voulons que l'Etat français ratifie la Charte européenne des langues minoritaires. Pour cela l'Etat doit modifier la Constitution et doit reconnaître que la langue française n'est pas la seule langue de la république.

Nous voulons la liberté d'utiliser notre langue en toute normalité, nous voulons l'égalité pour toutes les langues, alors nous parlerons de fraternité.NOTÍCIA RELACIONADA

El lipdub per la llengua de Perpinyà ja es pot veure a la xarxa. Aquesta matinada finalment s'ha penjat la versió definitiva del videoclip que es va gravar dissabte. El videoclip és penjat a YouTube en la versió 3D. Si teniu ulleres de 3D el podeu veure directament i si no heu veureu una versió amb dues pantalles simultànies però que dona bona idea del resultat final.

La Federació d'Entitats per la Defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes va ser l'encarregada d'organitzar el 'lipdub' al ritme d'una adaptació de la cançó 'Parlem català' de Jordi Barre.

El 'lipdub' va començar pels volts de les dues del migdia al centre de la ciutat i es va allargar un parell d'hores, durant les quals es van fet quatre enregistraments en 3D. Els organitzadors van confirmar a l'últim que s'havia superat la xifra de set mil participants, entre els quals hi havia moltes colles de castellers, sardanistes, geganters i de bestiari de foc, a més de representants dels Focs de Sant Joan i de la Flama del Canigó.

Entre els participants hi havia també cares conegudes com la del senador-batlle del Soler François Calvet; regidors de Perpinyà com Jaume Roure, Virgínia Barre, Pierre Parrat, Clotilde Ripoull i Jordi Vera; Joan Ridaura, president d'ERC a Catalunya Nord; el president del Casal Jaume I de Perpinyà, Narcís Duran; un nombrós grup de professors de català per a adults; Joan Gui Candilla del Fanal de Sant Vicenç; el president de la Bressola. Joan-Pere Le Bihan, a més de Gisela Bellsolà.

I és que el 'lipdub' per la llengua, com testimonien aquests vídeos, havia aconseguit suports al català de molts sectors de Catalunya Nord, des d'escriptors i editors fins a entitats culturals i esportives, passant per empresaris i comerciants, polítics de tot l'espectre parlamentari, docents del sector públic i privat, presidents d'institucions i artistes.

http://www.vilaweb.cat/noticia/3999559/20120402/pot-veure-video-lipdub-llengua-perpinya.html
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


Publicar un tema nou   Respondre al tema
 
Permisos d'aquest fòrum:
Pots respondre a temes en aquest fòrum