Els Mossos d'Esquadra en contra de parlar el català

Publicar un tema nou   Respondre al tema

Ir abajo

Els Mossos d'Esquadra en contra de parlar el català

Missatge por Portalcat el Dt Gen 17, 2012 1:16 pm

És indignant, lamentable i decebedor que els sindicats dels mossos d'esquadra decideixin, com a mesura de pressió, parlar en espanyol amb la ciutadania, perquè entre altres coses demostren un greu desconeixement dels objectius pels quals va ser creada la nostra policia nacional.

Una policia al servei del País, per defensar les persones i l'ús de la llengua catalana que, històricament, ha estat minoritzada, vexada i menystinguda. Una policia encarregada de vetllar pel compliment dels drets lingüístics dels catalans i catalanes, disposada a ajudar els més febles i els que estan en situació de risc. Una policia que mai no faria servir la llengua espanyola, com a mesura de pressió, perquè és la llengua usada per minoritzar la nostra.

Utilitzar la desobediència lingüística per pressionar el Departament d'Interior demostra que parlar català és, per als sindicats, una imposició del Govern, en lloc de considerar-ho un deure i un servei al País. Amb això posen de manifest la seva ignorància sobre el paper que els mossos d'esquadra representen per a Catalunya i traeixen l'esperit fundacional del cos, creat per romandre al servei de Catalunya.


Com ens podríem refiar d'una policia que es posa de part del més fort per atacar el més feble?


Els sindicats han demostrat una absència total de consciència nacional i, malgrat que la mesura ja ha estat retirada, espero que mai no es torni a plantejar cap altra proposta que vagi en contra del patrimoni del poble català. Catalunya necessita que la seva policia utilitzi la llengua catalana, la defensi i demostri que és la seva i que estan al servei de Catalunya i dels catalans. Com ens podríem refiar d'una policia que està disposada a renunciar a la llengua tan fàcilment i a utilitzar-la com a arma de pressió? Com ens podríem refiar d'una policia que es posa de part del més fort per atacar el més feble?

Sé que els sindicats de mossos, com passa en altres professions, no representen ni la totalitat del cos ni la manera de fer i de pensar d'una gran part dels col·lectius. Sé que n'hi deu haver molts que es van haver de sentir ofesos per aquesta proposta discriminatòria i pejorativa contra la llengua, i de falta de respecte cap a molt ciutadans que han estat multats, vexats o que han anat a la presó per parlar català.


Per què ha de ser, sempre, el català moneda de canvi? Per què els catalans respectem tan poc la nostra llengua?

Per què ha de ser, sempre, el català moneda de canvi? Per què els catalans respectem tan poc la nostra llengua? Per què, com a mesura de pressió, no van amenaçar dient que deixarien de perseguir lladres o de vigilar carreteres? Els representants sindicals haurien de saber que no es poden barrejar les reivindicacions laborals amb el servei al País sense incórrer en una greu falta de responsabilitat social.

Potser caldria que els mossos es preguntessin quin és el paper dels seus representants sindicals, d'uns representants capaços de proposar com a mesura de pressió parlar en espanyol, la llengua de l'Estat que ens priva de tenir els recursos suficients per poder atendre les seves reivindicacions.http://www.tribuna.cat/opinio/seguretat/una-decisio-indignant-16-01-2012.html

Que es posin el tricornio
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Els Mossos d'Esquadra en contra de parlar el català

Missatge por Portalcat el Dt Gen 17, 2012 1:22 pm

L’atac dels Mossos a la llengua catalana
"El deteriorament és tan accelerat, amb una galopant espanyolització, que sembla obvi que està promogut des de dins mateix del cos"
Víctor Alexandre
Ja fa molts anys que el cos de Mossos d’Esquadra no té res a veure amb els seus principis fundacionals. Res en absolut. Així ho diuen, a més, algunes de les persones que es dediquen a la seva formació. No és estrany que la simpatia amb què se’ls va acollir inicialment i les diferències notables que hom podia percebre entre ells i els cossos de seguretat espanyols s’hagin esvaït. Hi ha agents, fins i tot, que no entenen les raons d’aquest distanciament. Però, de debò no les entenen? Ja es va veure a la plaça de Catalunya de Barcelona els extrems a què arriba el comportament demencial dels antiavalots contra persones que es limiten a practicar la resistència passiva. I la prova és que el cas s’està dirimint als tribunals. Però hi ha altres qüestions que no tenen res a veure amb això i que també deterioren la imatge dels Mossos. De fet, el deteriorament és tan accelerat, amb una galopant espanyolització, que sembla obvi que està promogut des de dins mateix del cos. El conseller Puig tindrà feina a foragitar-ne els talps.

La mostra més recent la trobem en l’atac a la llengua catalana que els Mossos han perpetrat, segons diuen, per defensar les seves demandes laborals. Es veu que per demanar cotxes i armilles s’ha d’atacar la llengua catalana, perquè la llengua, com sap tothom, és la culpable de tot el que passa a Catalunya. Val a dir, però, que els Mossos i el seu sindicat SPC no estan sols en aquesta qüestió. Al darrere hi ha els sindicats nacionalistes espanyols UGT i CCOO. Dos sindicats amb el centre neuràlgic a Madrid que, al costat d’SPC, s’expressen en aquests termes:

“Com que a Interior li fa mal la llengua, doncs anem contra la llengua”.
“Hem pres la decisió de canviar al castellà en les comunicacions amb la premsa, perquè ens empara el fet que hi ha dues llengües cooficials. Som una policia autonòmica i podem fer servir tant el català com el castellà. I com que sembla que li importa tant a aquest govern nacionalista de CiU la qüestió de la llengua hem pres aquesta mesura”.
“La Constitució [espanyola] diu que hi ha dues llengües cooficials, i nosaltres estem obligats a treballar amb totes dues. Ara decidim que en farem servir una. És una mesura més, com l’ocupació de la comissaria. No hi ha cap reivindicació política al darrere”.
“És fàcil de portar a terme, és legal, posarà dels nervis al govern, agradarà als opositors al govern i és totalment compatible amb qualsevol altra mesura”.


Realment cal estar molt amarat d’autofòbia per caure tan avall. D’autofòbia i d’espanyolisme. Però d’SPC, UGT i CCOO es pot esperar qualsevol cosa. Recordem que UGT i CCOO estan visceralment en contra que el 50% de les còpies de les pel·lícules que es projecten a Catalunya estiguin doblades al català i que l’1 de febrer de 2010 van donar suport al boicot dels exhibidors. Per això, amb la seva mesura d’escopir sobre la llengua catalana, pretenen que Catalunya es mostri al món com la viva imatge de l’esclau que té tan interioritzada la seva condició que, a més del menyspreu de l’amo, necessita menysprear-se ell mateix. I com que és masoquista fins al moll de l’os, res no li produeix més plaer que fustigar-se una de les parts del cos més nafrades: la llengua.

Tanmateix, analitzant els arguments d’aquests sindicats, veurem que no hi ha delator més inclement que el llenguatge. Diuen que van “contra la llengua” perquè “a Interior li fa mal la llengua”. O, dit d’una altra manera, com que la conselleria s’estima la llengua catalana han decidit parlar en espanyol per fer-li mal. Queda clar, doncs, que ells, a més de no estimar la llengua catalana, experimenten plaer anorreant-la. Un altre dels seus arguments és definir-se com a “policia autonòmica” nacionalment espanyola, perquè per a ells Catalunya no és una nació ni és res de res. Quatre províncies perifèriques a tot estirar. I com que no és res de res, els Mossos d’Esquadra no són la policia nacional de Catalunya. Són simplement això: agents “autonòmics” d’una nació que es diu Espanya. Aquesta sí que la veneren.

Té gràcia, per altra banda, que gosin dir que ells no fan política i que alhora justifiquin el seu atac a la llengua catalana en la voluntat de fer mal al “govern nacionalista de CiU”. Realment curiós, perquè, si la llengua no és una eina política, com és que la utilitzen políticament contra el govern? Perquè és un govern nacionalista català? I què entenen ells, per nacionalista? Defensar la llengua pròpia és ser nacionalista? Aleshores com n’hem de dir, del Partit Popular i del Partit Socialista, que no sols defensen la llengua espanyola sinó que la imposen a nacions que en tenen una altra? Imposar l’espanyol no és ser nacionalista, però defensar el català sí que ho és? Francament, només un nacional-no-nacionalista espanyol pot dir una cosa així.

Un punt hilarant, malgrat la gravetat de la situació, és el que recolza en l’afirmació que els Mossos “estan obligats” a treballar en llengua catalana i en llengua espanyola i que, consegüentment, han decidit “fer servir només una”. I quina és aquesta “una”? Doncs l’espanyol, naturalment. L’espanyol, com la ciència ha explicat un munt de vegades, no és una llengua nacionalista. I ara! L’espanyol és una llengua franca, innòcua i apolítica. El català, en canvi, és una llengua connotada, nociva i fastigosament política. I, és clar, deixar de parlar-la és un descans. És tan odiós això d’haver de parlar català per guanyar-se la vida. Oh, quin fàstic! Sort que de tant en tant els nacionals-no-nacionalistes poden fer vaga de català.

En tot cas resulta molt il·lustratiu que diguin que ataquen la llengua catalana perquè es tracta d’una mesura que “és fàcil de portar a terme” –demostren la seva valentia atacant la llengua feble– i que “agradarà als opositors al govern”, cosa que vol dir que consideren que l’oposició és espanyolista i que, per tant, se solidaritzarà amb ells. El que crida l’atenció és que no s’adonin que dient això es retraten també a si mateixos com a nacionalistes espanyols. Aquesta és la raó per la qual UGT i CCOO, en les seves múltiples reivindicacions laborals, mai no han pressionat el govern espanyol deixant de parlar espanyol. En quina llengua parlarien, aleshores? És el problema que té ser nacional-no-nacionalista espanyol, que quan no pots parlar en espanyol et quedes incomunicat.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2012/01/l_atac_dels_mossos_a_la_llengua_catalana_79609.php
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Els Mossos d'Esquadra en contra de parlar el català

Missatge por Portalcat el Dt Gen 17, 2012 8:58 pm

Concentració contra els Mossos a Girona

Divendres 13 de Gener l’assemblea de Maulets Girona va convocar una concentració en contra de les mesures de protesta adoptades pels Mossos d’Esquadra en contra de les retallades.

Els Mossos com a protesta de les retallades van decidir no adreçar-se als ciutadans en català. Aquesta mesura és l’enèsim atac a la llengua catalana i ens demostra el poc respecte que té la policia catalana pel català. Accions com aquesta ens demostren que els mossos són una força d’ocupació gens diferent a la Guàrdia Civil o la Policia Nacional i que estan al servei de l’estat espanyol.

A més a més, volem mostrar la hipocresia que comporta que els mossos protestin contra les retallades quan s’han passat anys i anys reprimint els moviments socials i els treballadors que lluitaven contra les retallades. Encoratgem al col·lectiu dels Mossos d’Esquadra a parar d’atacar el català i a canviar totalment la seva actitud contra les retallades i esdevenir una policia al servei de les classes populars i treballadores i no al servei del poder i del capital com ho és a l’actualitat.

Maulets, el jovent independentista revolucionari
http://www.maulets.org/node/459
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Els Mossos d'Esquadra en contra de parlar el català

Missatge por Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
Pots respondre a temes en aquest fòrum