POBRA GALIZA,SENSE PREMSA EN GALLEC QUEDES

Publicar un tema nou   Respondre al tema

Ir abajo

POBRA GALIZA,SENSE PREMSA EN GALLEC QUEDES

Missatge por Portalcat el Dt Jul 12, 2011 6:00 pm

artícle de Pere Albert Barrufet, rebut al nostre Portal Català per correu electrònic


Des que els moderns atiles o genets de l'apocalipsi del Partido Popular en el 2009, van assolir mercès els vots el poder regional de la Xunta de Galiza, que presideix el lingüícida patològic Alberto Núñez Feijóo ( Ourense, 1961 ). El gallec, idioma il.lustre i mil.lenari i propi de la longeva i degana nació (1) de Breogan, ve patint d'ençà segles una reiterada com espantosa persecució sistemàtica, en tots els àmbits, al punt que consolidades publicacións tan determinants com foren A Nosa Terra, Vigo, A Peneira, Ponteareas, Vieiros ( dixital ), s'han irremeiablement extingit per manca en part de recursos institucionais, que la propdita Xunta del cavaller d'Os Peares Feijóo, els ha retirat sense més i tan feliçment impune, amb l'assessorament entre altres entitats antigallegues de (2) Galicia Bilingüe. En nom d'una falaç com flagrant i presumpta política d'austeritat, que no practiquen en d'altres mitjans, com són els en castellà.

Per acabar malhauradament de moment en l'insensat i alhora trist tancament de GALICIA HOXE, l'únic diari que existia en gallec en el país de la saudade. Per tant Galiza, sempre dissortada, llevat d'escasses com dignes publicacións ( algunes digitals ), que sobreviuen amb mil i sofisticades dificultats, amb una meritòria resistència, per no sucumbir a l'imperi del mal, entremig d'una agonia lenta però inducida per unes ments i persones malvades, que supuren autoodi pels quatre cantons, malaltia típica dels vassalls respecte l'amo, en aquest cas colonitzador i castellà.

Això pel que afecta el camp de la premsa, mentre en l'ensenyament i altres assignatures en gallec, el panorama per desventura no es pas millor, tot el contrari, amb la trufa del trilingüísme, és a dir l'ensenyament del castellà, gallec i anglès, i de la llibertat d'elecció, etc., van asfixiant sense deturador l'idioma que creà el adés robat de forma sospitosa Códice Calixtino, tot ben amanit amb ingredients mesquins i barroers, plens de perill, perill que molta gent de bona fe no percebeix, ni s'imagina. Política que a les Illes Balears, com així en el País Valencià, ja estan implantant sense demora els col.legues de Feijóo i atiles del PP, per tal d'acabar amb la nosa del català. Català que amb el pacte que acaben de signar peperos i convergents al Principat, va pel mateix o pitjor camí. Només és qüestió de temps, sí de temps. Tant de bo m'equivoqui.

Mentrestant per solidaritat amb els treballadors, periodistes i professionals del ram mediàtic, que queden sense feina i salari, per dignitat humana i personal, per orgull de gallecs, hem de sortir al carrer a protestar, hem de revoltar-nos com a bons irmandinyos i afrontar les barrabassades del PP i santa companya, igualment hem de denunciar la complicitat passiva del PSOE, tenim homes i dones de l'interior i de la diàspora que plantar cara als botiflers propis i forans, i si s'escau i podem llançar-los en les aigües brutes de la Costa da Morte, en les restes que queden del chapapote del Prestige. Prestige que provocà uns ingents danys que el Rajoy, aleshores conseller de Fraga, intentà sense èxit ridiculitzar. Se'n recorden ?
Tots ells enemics declarats de Galeusca, i de tot allò que fa olor de diferent i estranger, com de fet som fins a prova contrària gallecs, bascs i catalans, que des de sempre l'Estat Espanyol no ha cessat en l'intent hostil d'uniformar-nos sota una sola llengua ( la seua ), i un mateix i centralitzat territori.

Però lluny de claudicar, amb fermesa i seguint el clam del valent President de la Mesa pola Normalización, Carlos Callón : A GALIZA EN GALLEC ! La lluita continua.

(1) Heu de saber que Galiza , any 411, fou el primer regne independent de la Península.
(2) Galicia Bilingüe www.galiciabilingüe.es


*********************************************************************************

PROBE GALIZA, SEN PRENSA EN GALEGO QUEDAS ...

Deica os modernos atilas do Partido Popular no 2009, colleron pola forza dos votos o poder rexional da Xunta de Galiza, que preside o lingüícida Alberto Núñez Feijóo ( Ourense, 1961 ). O galego, idioma milenario e própio da vella e degana nación de Breogán, vai sufrindo deica séculos unha abraiante persecución sistemática, ao punto que publicacións tan influentes como foron A Nosa Terra, Vigo, A Peneira, Ponteareas, Vieiros ( dixital ), xa morreron en parte por falla de recursos institucionais, que a devandita e xenocida Xunta de Feijóo, o cabaleiro de Os Peares, retiroulles sen mais en nome dunha flagrante como presunta austeridade, que non practican noutros meios, de impresión castelana, por exemplo.

Pra rematar polo momento no peche definitivo e triste de GALICIA HOXE WWW.GALICIAHOXE.COM ( dixital ), o único xornal que existia en lingoa galega até hoxe no país da saudade. Polo tanto Galiza agás escasas publicacións ( algunhas dixitais ), que por certo se debaten nos atrancos mais sofisticados, de resistencia exemplar pra non sucumbir ao imperio do mal, nunha agonia lenta pero inducida por unhas mentes e persoas que estoupan no autoódio mais primário, doenza típica dos escravos respecto do amo, niste intre colonizador e castelán.

Isto no eido da prensa, namentras no ensino en galego, o panorama non é mellor, tódolo contrario, coa escusa falaz do trilingüísmo, e decir do ensino de castelán, galego e inglés, e da sagrada liberdade de elección, etc., ven afogando sen demora o idioma que creou obras como o recentemente roubado Códice Calixtino. Trilingüísmo que con artes sibilinas, vai cheo de perigro de extinción, perigro que moita xente non se decata, o fai ver non decatarse. Política que tanto nas Illas Baleares como no País Valenciano xa están a implantar sen perda de tempo, os confrades de Feijóo, co gallo de rematar co catalán. Catalán que co pacto que acaban de asinar peperos e converxentes no Principado, vai polo mesmo camiño. Ao tempo, tempo, compañeiros de Converxencia.

Polo tanto por solidaridade cos traballadores, xornalistas e profisionais, que quedan sen traballo e salario, dos mencionados meios escritos e dixitais, por dignidade humán e persoal, sobor de todo de galegos, hai que sair a rua a protestar, temos que revoltarnos aos atilas do PP, e denunciar de paso aos pasivos e cómplices do PSOE, temos que desterrar no inferno o autoódio, temos mulleres e homes sen distincións que plantar cara aos pérfidos própios e foráneos, e se cadra e se pode botalos nas augas bravas da Costa Morte, no meio do chapapote do Prestige, Prestige que fixo uns danos inxentes que o mesmo Rajoy tentou sen éxito ridiculizar. Lembrades ?
Todos eles inimigos declarados de Galeusca, e de todo aquelo que por sorte é diferente, a mais de estranxeiro, como somos por ventura galegos, vascos e cataláns, que dende sempre o Estado Español tenta de uniformarnos, nunha soia lingoa, é nun soio territorio.

Como ben forte dixo o presidente da Mesa pola Normalización, Carlos Callón : EN GALIZA EN GALEGO ! A loita continua.

GZ-36818 San Martiño de Ventosela, Segunda-Feira, 11 de xullo de 2011


Pra atinxir mais información :

Encontro Irmandiño www.encontroirmandinho.org info@encontroirmandinho.org
QUEREMOS GALEGO WWW.QUEREMOSGALEGO.ORG queremosgalego@queremosgalego.org Telf. 981 56 38 85
XUNTA DE GALICIA www.xunta.es Secretaria Xeral de Política Lingüística sxpl.secretaria@xunta.es Pastoriza, 8 / 15871 Santiago Telf. 981 54 54 36
San Caetano seo da Xunta de Galiza
Retranca htp// revistaretranca.blogspot.com Revista Retranca revista.retranca@gmail.com
A Trabe de Ouro ARCE www.revistasculturales.com/revistas info@arce.es
Xornal de Galicia ( bilingüe ) www.xornalgalicia.com Director M. Delgado Telf 34 981 92 63 97 info@xornalgalicia.com
Tempos Novos Rua Porrons, 8 15705 Santiago Telf. 981 55 71 19 subscricions@temposnovos.net
Irimia Crentes Galegos Apartado, 980 15705 Santiago asociacion-irimia.org revistairimia@asociacion-irimia.org
Encrucillada Revista Galega de Pensamento Cristián www.encrucillada.es encrucillada@encrucillada.es
Longa Lingoa Revista www.amesanl.org/longalingoa.html amesa@amesanl.org
Galicia Hoxe www.galiciahoxe.com ( solament en dixital ). Noticias en Galego a Diario.
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
Pots respondre a temes en aquest fòrum