Acció Cultural del País Valencià denuncia amenaces del govern valencià: Camps "vol tancar el repetidor de la Safor"

Publicar un tema nou   Respondre al tema

Ir abajo

Acció Cultural del País Valencià denuncia amenaces del govern valencià: Camps "vol tancar el repetidor de la Safor"

Missatge por Portalcat el Dt Nov 16, 2010 8:37 pm

ACPV denuncien amenaces del govern valencià

L'entitat asegura que Camps "vol tancar el repetidor de la Safor"


Acció Cultural del País Valencià denuncia que "el Consell de Francisco Camps decidí endurir la seua política contra ACPV i anuncià mesures contundents contra l'entitat: concretament, que demanaria la retirada de subvencions a la nostra entitat per part de la Generalitat de Catalunya, que enviaria requeriments a la Generalitat de Catalunya i al Ministeri d’Indústria per tal d’impedir les emissions de TV3, i que impulsaria la reforma de la llei amb l’objectiu d’aconseguir l’enduriment de les sancions a Acció Cultural per les emissions de TV3 i l’augment de la xifra de les multes que ens podrien imposar, a més d’introduir la possibilitat d’actuar contra els propietaris dels terrenys on s’instal·len els repetidors".

"Aquesta ofensiva (que passa per alt el fet que l’actual Govern valencià fa un ús partidista dels diners públics, de manera que som l’única associació que veu com li és negada tota ajuda pública, i que l’intent de tancar TV3 al País Valencià és un atemptat a la llibertat d’expressió i a la pluralitat informativa, així com a la normalització de la nostra llengua en l’àmbit de la comunicació) expressa la importància que atorga l’actual Govern valencià al paper cívic que juga Acció Cultural i a la seua obsessió per ofegar-nos políticament i econòmicament", denuncien.

"El Govern valencià torna a la càrrega i, lluny d’expressar cap voluntat de diàleg o d’arribar a un acord de reciprocitat, demana novament als tribunals –els quals en anteriors ocasions ho havien desestimat- autorització per al tancament del repetidor de Montdúver (que cobreix la comarca de la Safor i parts de les de la Ribera Alta, Ribera Baixa i Marina Alta), que vol tancar el el 15 de desembre de 2010, segons comunicació del Jutjat a ACPV", concluen, a més d'anunciar que "Acció Cultural del País Valencià presentarà ara les corresponents al·legacions al Jutjat".


http://cultura.e-noticies.cat/acpv-denuncien-amenaces-del-govern-valencia-46936.html
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Acció Cultural del País Valencià denuncia amenaces del govern valencià: Camps "vol tancar el repetidor de la Safor"

Missatge por Portalcat el Dc Des 15, 2010 6:29 pm

El jutjat no autoritza la Generalitat Valenciana a precintar un altre repetidor de TV3

14/12/2010

El jutjat contenciós administratiu número 4 de València ha resolt que "no procedeix" atorgar l'autorització d'entrada que va sol·licitar la Presidència de la Generalitat Valenciana al centre reemissor de televisió de TV3 ubicat al Montdúver i aturar-ne les emissions. Segons l'acta, que ha fet pública Acció Cultural del País Valencià (ACPV), el jutjat considera que acordar aquesta entrada "podria afectar el dret a la tutela judicial efectiva", ja que l'ACPV va presentar un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem quan el TSJCV va desestimar un recurs de la mateixa ACPV.


La Generalitat Valenciana sol·licitava poder-hi entrar per executar la resolució del juny del 2007, al·legant que ja es va demanar autorització d'entrada al centre emissor per a l'execució forçosa de l'ordre de cessament d'emissions, i va ser desestimada al febrer del 2008. Això no obstant, la Generalitat Valenciana considerava que aquest motiu ha desaparegut, ja que la sol·licitud de suspensió de l'acte administratiu impugnat va ser resolta per la Sala mitjançant l'acta del gener del 2008, i el procés va acabar amb una sentència del desembre del 2008 que va desestimar el recurs que hi havia interposat l'ACPV.

El Ministeri Fiscal no es va oposar a l'autorització, però sí que ho va fer l'ACPV, en al·legar que la sentència del desembre de 2008 no és ferma, perquè ha estat recorreguda davant el Suprem, i en el plet principal s'estan discutint qüestions que afecten la validesa del procediment administratiu que fonamenta la petició, com és la competència de la Generalitat Valenciana. També l'ACPV al·legava que concorre falta de legalitat de l'acta administrativa l'execució del qual es pretén, el principi de proporcionalitat i l'absència de perjudicis a tercers.

En un comunicat, l'ACPV ha indicat que és la quarta vegada que els jutjats deneguen aquesta entrada a la Generalitat Valenciana, des que el 2007 va sol·licitar l'autorització per entrar en aquestes mateixes instal·lacions i el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de València la va denegar per apreciar "desproporció" en la mesura i "absència de perjudicis a tercers".

El Jutjat Contenciós Administratiu número 4 de València va denegar de nou al febrer del 2008 l'autorització d'entrada, perquè l'ACPV havia recorregut la resolució en la qual es basava el tancament i el recurs encara no s'havia resolt als tribunals, de manera que hi hauria una vulneració del dret a la tutela judicial efectiva de l'entitat.

La Generalitat Valenciana va recórrer la segona resolució denegatòria en apel·lació, però la denegació va ser ratificada al juny del 2010 pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). L'administració autonòmica va tornar a sol·licitar l'entrada el 2010, argumentant que, com el TSJCV ja havia dictat el 2008 una sentència sobre el fons de l'assumpte, ja no es poden invocar els arguments en defensa de la tutela judicial efectiva.

L'ACPV indica que la Generalitat Valenciana "va ometre interessadament" que la sentència recaiguda en el procediment principal no era ferma i que havia estat impugnada davant el Suprem, el qual va admetre a tràmit el recurs de cassació al setembre del 2009. L'entitat es felicita d'aquest "nou èxit judicial" en la seva "lluita per la llibertat d'expressió i per la defensa dels mitjans de comunicació" en català al territori valencià, encara que es tracta d'una resolució que no és definitiva i que es pot recórrer en apel·lació davant el TSJCV.


http://www.3cat24.cat/noticia/983906/paisvalencia/El-jutjat-no-autoritza-la-Generalitat-Valenciana-a-precintar-un-altre-repetidor-de-TV3br-
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
Pots respondre a temes en aquest fòrum