Arròs a la catalana, un àpat familiar i de tradició

Publicar un tema nou   Respondre al tema

Veure tema anterior Veure tema següent Ir abajo

Arròs a la catalana, un àpat familiar i de tradició

Missatge por Portalcat el Dg Ago 01, 2010 3:24 am

A les portes del mes d’agost i amb molts de vosaltres –esperem que la immensa majoria- llestos per sortir de vacances, us recordem la recepta de l'Arròs a la Catalana, un àpat ideal per compartir en família i de llarga tradició a la nostra terra.

Ingredients (6 persones – 55 minuts)
1 pollastre petit i tendre
Els menuts del pollastre
200 grams de sípia
150 grams de congre
200 grams de calamars
200 grams de llagostins o escamarlans
18 musclos
300 grams de tomates
200 grams de cebes
1 pebrot vermell
400 grams de pèsols esgranats
600 grams d'arròs (el doble en volum d'aigua)
Oli d’oliva
Julivert
Per fer la picada:
Uns brins de safrà torrat
1 gra d’all
Sal i un rajolí d’oli

El primer que farem serà socarrimar i netejar bé el pollastre. El tallem a trossos, el salpebrem i l’ofeguem en una cassola de terrissa amb oli. Afegim els menuts del pollastre trossejats. Quan estigui llest, ho retirem de la cassola i ho reservem. Després fregim els llagostins o els escamarlans i el congre. També ho reservem. Un cop tinguem la carn i el peix separats, ofeguem la sípia tallada a trossos i els calamars en l’oli restant de la mateixa cassola. Aquests cal coure’ls a foc lent, tot removent de tant en tant. Quan els calamars estiguin sofregits –uns dotze minuts de cocció- afegim les cebes picades, i quan tot comenci a agafar color, afegim les tomates ratllades. Deixarem que es cogui tot lentament, per tal que s’evapori una mica d’aigua.

Quan la cassola estigui al seu punt, hi posem els trossos de pollastre reservats, el peix i els llagostins. Posteriorment afegim els musclos ben nets i els pèsols esgranats. Arribats a aquest punt, agreguem l’arròs, tot removent per tal que es sofregeixi bé i no s’enganxi a la cassola. Quan tot estigui daurat afegim el pebrot a tires que haurem rostit prèviament al forn. Finalment aboquem l’aigua bullent i deixem la cassola coure a foc viu durant 18 minuts a partir de l’ebullició. A mig camí, afegiu una picada feta en el morter, amb el gra d’all, la sal, el safrà torrat i l’oli. Quan estigui al seu punt, deixeu-ho descansar 5 minuts fora del foc tot tapat amb un drap i ja tindreu el vostre arròs llest per degustar.


http://blocs.lamalla.cat/bloc/totsxefs/post/arros_a_la_catalana_un_apat_familiar_i_de_tradicio
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Veure tema anterior Veure tema següent Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
Pots respondre a temes en aquest fòrum