CARQUINYOLIS

Veure tema anterior Veure tema següent Ir abajo

CARQUINYOLIS

Missatge por Portalcat el Dc Nov 04, 2009 11:57 pm

CARQUINYOLIS


Els carquinyolis són una pasta seca a base d’ametlla típica de moltes comarques catalanes dedicades al conreu de fruits secs. La gent de Montblanc diu que els seus carquinyolis són els més bons... Suposo que cada poble deu dir el mateix!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

100g d'ametlles crues (amb pell)
150g de farina
100g de sucre
1 ou
Ratlladura de llimona
1 culleradeta de llevat en pols
Canyella en pols
1 rajolí de vermut (opcional)
Preparació:

Barrejar amb les mans tots els ingredients excepte les ametlles. Afegir les ametlles i fer dues tires llargues d’uns 3cm d’ample per 1cm d’alçada. Posar-les a una plata de forn coberta amb paper de forn i pintar-les amb ou batut. Coure-ho al forn a 180º uns 25 minuts. Treure la plata del forn, tallar els carquinyols al biaix d’1 cm de gruix i tornar-los a posar al forn uns 5 minuts més, fins que agafin color.





Bon profit!
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: CARQUINYOLIS

Missatge por Xaviv el Dc Nov 04, 2009 11:58 pm

Una merda pa Monblanc, els millors carquinyolis son amb diferencia els de L'Espluga de Francoli, al costat de Montblanc, i mes concretament els de "COVO" a mes a mes de bonisims carquinyolis tambe es fan a L'espluga "marilyns" que es una galleta pareguda al "Barquillo" molt bona. Ni que di te que si jo hages de dir que son de algun lloc a Catalunya diria que soc de L'Espluga de Francoli.

Una abrasada

Xaviv
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

Veure tema anterior Veure tema següent Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum