El Pa amb tomàquet, un rajolí d'oli i sal. Fàcil i boníssim!

Veure tema anterior Veure tema següent Ir abajo

El Pa amb tomàquet, un rajolí d'oli i sal. Fàcil i boníssim!

Missatge por Titanium el Dc Nov 04, 2009 11:47 pm

Els ingredients i pasos necessaris per a elaborar aquesta deliciosa i a la vegada senzillíssima menja:


Per un costat un bon pa de pagès, si es del dia anterior gairebé que millor.
Depenent de la gana amb quatre llesques mitjanes segurament en tindrem prou:




Un parell de tomàquets madurs:




Oli, jo personalment soc de posar-n'hi més més que menys...: Very Happy




I sal, com més fina millor:




Tallem pel mig els dos tomàquets i els freguem ben fregats a una de les cares de cada llesca, a mi m'agrada deixar-hi força de la seva polpa, les llavors i el seu suquet.

Hi afegim el polsim de sal al gust del consumidor i llavors l'oli ben repartit.

Ha de quedar una cosa més o menys així:




Jo soc partidari de fer-ho primer i deixar-ho un minutet o dos a que l'oli i el tomàquet es consolidin, que s'impregnin bé les llesques per simple gravetat.

A partir d'aquí ja hi ha moltes altres maneres de provar, per exemple, torrant el pa primer si es del mateix dia, i fregar-li un all, i llavors sucar-lo normal.

I també hi ha molts tipus de pa amb els que provar: pa normal, de baguette, de xapata, de ronyó, pa integral, pa amb cereals, etc, etc, etc.

Amb això i un bon assortit d'embotits o de formatges al costat ja tens un àpat ràpid, sa, bo, senzill, complert i deliciós!

Booooooon profit i bona cuina!!
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Miquel Martí i Pol escrigué:Déu ens dó ser catalans
per menjar bon pa amb tomàquet
amb un raig d'oli discret
i un pols de sal si fa falta;
pa de pagès si pot ser,
que és més saborós que els altres,
i tomàquet ben madur,
però que no ho sigui massa.


Déu ens dó un tall de pernil
o llonganissa ben ampla
perque acompanyin el pa
ben sucadet amb tomàquet;
pernil de bon mastegar,
llonganissa de la Plana,
que els osonencs en això
tenim molta nomenada.


Déu ens dó tot el que he dit
i bons amics a la taula
per comparitr el que mengem
i fer petar la xerrada
que conversar amb els amics
sempre sol despertar gana
i el menjar, si és compartit,
resulta més agradable.



Miquel Martí i Pol


Viquipèdia escrigué:El pa amb tomàquet és una de les preparacions més típiques de la cuina catalana. Consisteix en una llesca de pa — tradicionalment torrat — sucat amb tomàquet madur. S'hi afegeix un raig d'oli d'oliva i sal. De vegades es frega un all sobre el pa abans de sucar-hi el tomàquet.

P.D.: Encara que sembli fàcil per tothom, convé deixar-ho per escrit i dedicar-li un fil al pa amb tomàquet! 😉

Titanium
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

Re: El Pa amb tomàquet, un rajolí d'oli i sal. Fàcil i boníssim!

Missatge por Portalcat el Dc Nov 04, 2009 11:48 pm

caray quines fotos més boniques i quina llesca .... m'ha entrat gana.... jejeje


si si a casa sempre hem fet entrepans de pà amb tomaquet i embotit (l'oli i la sal no han faltat mai a casa)


i efectivament de tant en tant el torrem i l'hi freguem un all


l'oli si pot ser amb denominació d'origen català com el Borges... a casa ja fa anys que mirem l'etiquetatge i escollim preferentment articles catalans o dels Països Catalans
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: El Pa amb tomàquet, un rajolí d'oli i sal. Fàcil i boníssim!

Missatge por invitat el Dc Nov 04, 2009 11:51 pm

usuari: Tallaferro


A mi el que em deprimex és anar fora de catalunya i quan demanes pà amb tompàquet et serveixen el tomàquet en un bol, bent triturat i una cullera per escampar-lo.... NOOO SI US PLAUUUUUUUU, EL TOMÀQUET DE VINYA I BEN SENCER, PETIT I SUCÓS... mhmmm El pa si és del dia si no es del dia es torra. Com bé diu la wikipedia "Antigament es feia per fer més mengívol el pa que havia quedat sec."

invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

Re: El Pa amb tomàquet, un rajolí d'oli i sal. Fàcil i boníssim!

Missatge por invitat el Dc Nov 04, 2009 11:55 pm

usuàri: lacocadecercs

La vida està plena de casualitats, donant una volta per internet, em trobo amb la fotografia d'un bon pa de pagès i resulta que aquest pa, està fet a casa meva " Ca l'Agustí ", aprofito per reclamar la importancia que te el pa per la el.laboració d'un pa amb tomaquet , la molla ha de sr humida, alveolada, la crosta cruixent, el pa en si ha de tenir un gust lleugerament acid, això només es pot aconseguir amb una bona massa mare, molta paciencia i moltes hores de fermentació, es a dir un treball del tot artesanal, fet a casa nostre, CATALUNYA.
VISCA EL PA AMB TOMAQUET

invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

Re: El Pa amb tomàquet, un rajolí d'oli i sal. Fàcil i boníssim!

Missatge por Portalcat el Dc Nov 04, 2009 11:56 pm

fantàstic sigues venbingut cocadecercs...
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: El Pa amb tomàquet, un rajolí d'oli i sal. Fàcil i boníssim!

Missatge por Portalcat el Dc Gen 27, 2010 11:29 pm

aqui he trobat un video amb les instruccions... jeje


a la teua salut

Pa amb tomàquet (Catalan recipe)

avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: El Pa amb tomàquet, un rajolí d'oli i sal. Fàcil i boníssim!

Missatge por Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Veure tema anterior Veure tema següent Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum