La calçotada de Valls

Veure tema anterior Veure tema següent Ir abajo

La calçotada de Valls

Missatge por MH Hakim el Dc Nov 04, 2009 11:11 pm





45 minuts

Ingredients:
18 calçots per persona
Salsa salbitxada:
12 tomates madures
100 g d'avellanes torrades
4 alls
1 rama de menta
1 rama de julivert
1/4 1. d'oli
vinagre
pebre vermell especial
sal i pebre negre
2 llesques primes de pa


Talleu una mica les arrels dels calçots per tal de
treure'n la terra que tenen.
Rostiu-los a sobre les brases, feu-los donar la volta, a poc a poc,
per tal que quedin cremats per fora però rostits per dintre,
durant uns quinze minuts.

Finalment se serveixen damunt les «teules», acompanyats amb salsa.
Els calçots demanen de ser menjats'amb les mans;
amb una mà s'estira la part cremada — que es refusa—i en l'altra,
queda la part rostida, blanca i comestible.
Es suca en la salsa i es menja. Salsa:
Rostiu les tomates a sobre el foc,
i els alls pelats també.


En el morter, piqueu els alls, les avellanes,
la menta, el julivert i el pa, prèviament sucat
en vinagre.
Després cal que hi afegiu el pebre vermell i les tomates;
piqueu una mica més fins que tot plegat hagi esdevingut una pasta.
Llavors, afegiu-hi l'oli a poc a poc; tasteu-ho per
veure si cal rectificar de sal i pebre.

És un deliciós i típic plat del camp,
que se sol cuinar a l'aire lliure durant la temporada del calçot.











------------------------------------

MH Hakim
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

Re: La calçotada de Valls

Missatge por Portalcat el Dc Nov 04, 2009 11:15 pm

la calçotada es un dels meus plats mes diveritits...

el fet de fer barbacoa sempre es motiu de gresca...


nosaltres preparem el foc i cuan hi ha flama forta fiquem els calçots primer els mes grossos


les arrels rapidament es cremen i comença a sortir una fumaranga incríble de color blanc espés...


anem girant els calçots fins que queden cremats per fora però tendres per dins...


la resta ja la sabeu.. jeje


ho acompanyem de salsa especial per a calçots i uns talls de carn o butifarr...



per lleparse els dits... que precisament com els calçots es menjen sense coberts, et quedes amb els dits i la boca negres de cendra....


visca


es tota una festa...
avatar
Portalcat
Admin

Nombre de missatges : 3515
Fecha de inscripción : 30/10/2009
Edad : 32
Ubicació : Barçalona

http://portalcatala.forocatalan.com

Tornar a dalt Ir abajo

Re: La calçotada de Valls

Missatge por Titanium el Dc Nov 04, 2009 11:17 pm

Ayme escrigué:la calçotada es un dels meus plats mes diveritits...

el fet de fer barbacoa sempre es motiu de gresca...


nosaltres preparem el foc i cuan hi ha flama forta fiquem els calçots primer els mes grossos


les arrels rapidament es cremen i comença a sortir una fumaranga incríble de color blanc espés...


anem girant els calçots fins que queden cremats per fora però tendres per dins...


la resta ja la sabeu.. jeje


ho acompanyem de salsa especial per a calçots i uns talls de carn o butifarr...



per lleparse els dits... que precisament com els calçots es menjen sense coberts, et quedes amb els dits i la boca negres de cendra....


visca


es tota una festa...

Jo amb els calçolts no puc... A mi dona'm fesols del ganxet i una botifarra o carn a la brasa i sóc més feliç que un tonto amb un llapis jejejeje

Titanium
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

Re: La calçotada de Valls

Missatge por Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Veure tema anterior Veure tema següent Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum