Platillo de faves am fideus a la cassola

Veure tema anterior Veure tema següent Ir abajo

Platillo de faves am fideus a la cassola

Missatge por armand el Dv Feb 05, 2010 11:44 pm

Segons Ignasi Domenech, aquest és un plat típicament català. Jo l'he tastat i és francament deliciós.
Voleu fer la prova? Doncs anem per feina:

Recepta per a 4 persones.
Posarem en una cassola una mica d'oli (dos decilitres diu l'autor de la recepta), però jo el poso a ull, sense fer.ne un gra massa. En aquest oli, hi fregirem uns 150 grams de carn magra (o bé llom) tallat a quadrets. Quan quedi rosseta la carn, hi afegirem una ceba trinxada i ,abans que la ceba agafi color, hi afegim 400 grams de faves, un lligat d'herbes compost llorer, farigola, orenga, un o dos claus d'espècie, un trosset d'api.
Es tapa la cassola per tal que segueixin bullint les faves i passats uns 7 o 8 minuts s'hi afegeix dos tomàquets pelats i trinxats,una botifarra negra, sal i pebre. També una copa de vi blanc del corrent.
Deixeu coure tot plegat fins que s'hagi embegut el vi.
Seguidament, afegim més de mig litre d'aigua bullint, es tapa la cassola i es deixa coent.
Mitja hora abnas de servir el plat, afegiu-hi 225 grams de fideus gruixuts. Remeneu i, si cal, afegiu-hi més aigua. Com que s'ha de presentar el plat més espès que caldós, mireu d'afegir-ne tant poc com sigui possible d'aigua. També hi posarem un all matxucat al morter amb uns filets de safrà i 30 grams de formatge ratllat. Rectificar de sal i acabar de coure a foc lent.

Bon profit!
avatar
armand

Nombre de missatges : 14
Fecha de inscripción : 04/02/2010

http://www.armand.cat

Tornar a dalt Ir abajo

Veure tema anterior Veure tema següent Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum